Реклами за здраве

Забелязвали ли сте напоследък реклами за продукти за отслабване? Или за окончателно отърваване от хронични болки? Или за друг продукт, обещаващ друго подобно бързо и чудотворно въздействие?

Подобни реклами се срещат все по-често – по телевизията, по билбордове, списания и интернет и дори по радиото.

Някои от тях рекламират отделни продукти, най-често на изключително актуалната билкова основа. Други предлагат цели системи хранителни и двигателни режими, лично изпробвани и одобрени от някоя знаменитост.

Всички те гарантират пълен и окончателен успех.

health_profit

Защо тогава резултатите не са масови и очевидни?

Например рекламата на един изключително симпатичен, предразполагащ, добронамерен и дружелюбен чичко (прекалените описателни са разрешени – все пак е реклама). В нея той предлага комплект от шест продукта за отслабване, разработен лично от него.

Първият продукт разгражда мазнините. За усилване на ефекта този продукт се комбинира с втори за ускоряване на метаболизма. За максимално въздействие следва трети продукт за подтискане на апетита.

Подобна комбинация, дори да не е съчетана с физическа активност, по-голяма от дишането например, води до силна отпадналост. Затова четвъртият продукт логично е силно тонизиращ. Следват още два продукта – може би срещу опадване на зъбите и срещу тотално изперкване.

Целият комплект, въпреки изключителното намаление, струва повече от един продукт. Количеството е за един месец, а цялата програма задължително продължава повече от този един месец.

Дотук нещо извънредно?

Друг пример е продукт, базиран на ензим, съдържащ се само и единствено в ананаса? Интересно, защо само и единствено там? Защо го няма в краставиците например? Може би, защото краставиците са доста по-обикновено и евтино пазарно явление…

Та този ензим разгражда 11 пъти повече мазнини. В рекламата нямаше просветление по въпроса 11 пъти повече от какво.

Истината е, че всичко това се е превърнало в индустрия, от която се изхранва солидно количество предприемачи, посредници и рекламни агенти.

Лошо няма, разбира се, щом се отварят работни места.

Въпросът е дали всичко това наистина има за цел Вие реално да подобрите здравето си? Или безвъзвратно и окончателно да се освободите от излишните килограми?

Емил Динев, http://usmivkazdrave.blogspot.com/