Рим – Съвети за пътуване, забележителности и още

Рим- Столицата на няколко империи или нещо повече. След като пристигнете в Рим , ще разберете ,че няма нищо по-завладяващо от “Вечния град” разположен на река Тибър , Рим , служи като главното пристанище на Римската империя , а днес е седалището на Италианското правителство и домът на Ватикана. Няма значение дали полета ви до Рим , ще ви отведе на едно изследване на ренесансови сгради и павирани площади , или до домашно приготвената храна, ваканцията  ви ще бъде незабравима.

Рим е идеален град за разходки, защото навсякъде може да  видите забележителности и интересни места, пред които можете да се снимате или просто наблюдавате.

В центъра на Рим се намира и религиозния център на Римската католическа вяра и домът на папата – Ватикана.

Всяко пътуване до Рим ще ви оставя сред някои от най-ранните артефакти в света. Рим също разполага и с оживен модерен начин на живот. За момент може да се взирате в Колизеума или да гледате своя път по Римските форуми, а следващата минута да се окажете в някой модерен магазин или ресторант.

Туристическия сезон заема своя връх точно преди Великден, когато най-голям брой посетители идват в града и през това време от годината резервациите на самолетни билети и хотел в Рим са най-високи.

През зимата е времето когато може да се сдобиете с евтин полет, но имайте в предвид ,че не всички забележителности в града ще могат да бъдат посетени по това време от годината.

Летищата в Рим са:

Летището “Леонардо да Винчи” което се намира на 19 мили югозападно от града и най-евтиния вариант за превоз от там до центъра е пътуването с влак, което отнема около 25-30 минути, струващ 11 евро. Имайте в предвид , че всеки закупен билет за влака е валиден 75 минути след закупуването му.

Летище “Чемпино” се намира на 9 километра южно от центъра на разстояние което ще преминете с автобус за около 45 минути.

Преди да летите до и от италианско летище , винаги проверявайте във вашата туристическа агенция за предстоящи  стачки, които могат да повлияят на пътуването ви.

Източник: cenisamoletnibileti.com