Самолетни билети до Варна и Бургас

Сигурни сме, че има един вид транспорт, който почти не ползвате, когато пътувате из България – самолета. Просто не ви хрумва, че можете да си купите самолетен билет до Варна и за около половин час да сте там. Причината е може би в това, че сте свикнали да мислите за самолетните билети като за нещо скъпо, което не ви е по-джоба. Ако това ще ви успокои, не сте единствени. Но пък грешите. Ако сравните цените на влаковете и автобусите и цените на самолетните билети до Варна и Бургас, ще откриете, че понякога няма голяма разлика. А понякога, разликата е в полза на самолета. Как така? Просто е. Нискобюджетните компании предлагат евтини самолети до Бургас и Варна. В някои случаи, те не са на тази цена, на която ви се иска, но ако трябва да пътувате по спешност, са един добър вариант.

За самолетни билети с фиксирана дата на връщане цената се намалява.

Ако пътувате през зимните месеци, т. е. извън сезона, знайте, че цената на самолетните билети до тези дестинации е паднала допълнително.

Има и още по-хубав момент, понеже от София до Варна и обратно стигате за половин час, можете да пътувате през седмицата – например в понеделник сутрин вместо в неделя вечер. Това прави вашите евтини самолетни билети още по-евтини.

В случай, че имате планове да пътувате за определено събитие след месец или два, можете да си вземете евтини самолетни билети до Бургас или Варна по-рано. Пробвайте. Пътуването с автобус направо ще ви се види скъпо. Разбира се, можете да потърсите самолетни билети и на други авиокомпании, но те най-вероятно ще са на по-висока цена. Освен ако не е пусната специална промоция или оферта за полет в последната минута. Затова, особено ако ви се налага да пътувате често до морето, създайте си навика да преглеждате редовно сайтовете на лоукост компаниите. Така ще хващате най-добрите оферти и началната разпродажба на един полет, когато първите 15 – 20 билета са на изключително ниска цена. Онлайн резервацията допълнително ще намали разходите ви.

Пробвайте. Може да се окаже, че самолетите са новият ви любим транспорт до морето.