Самолетни билети до Милано и Мюнхен

Времето на намаленията

От една страна, по-вероятно е да отидете на ски някъде из българските курорти, вместо на разходка из Европа. Времето е твърде студено, за да се шляете по улиците или да седнете, за да изпиете едно кафе на някой площад. От друга страна – това е най-доброто време за разходки извън страната, защото самолетните билети са на значително по-ниски цени.
През зимата на 2009 и 2010 година намаленията на Wizzair за самолетни билети до Милано бяха впечатляващи. Проверете какво е положението тази година. Самолетни билети до Мюнхен също можете да намерите на доста прилична цена. Защо да не посетите някой от тези градове, ако се окаже, че можете да си го позволите? Всичко, което трябва да направите е да се втурнете на лов за намаления:

• Проверете какви са намаленията на самолетни билети, ако резервирате полет за след месец или два. Имайте предвид, че колкото по-рано купите билета си, толкова по-евтин ще е той. Особено при нискобюджетните авиокомпании първите 20 билета за всеки полет са на изключително ниски цени. • Потърсете самолетни билети до Милано през седмицата. Тогава те са по-евтини отколкото в петък и неделя вечер. Вторник, сряда, четвъртък – това са вашите дни.

• Не бъдете претенциозни относно часа на излитане. Колкото по-странен е часа – 2 през нощта или 4 сутринта – толкова по евтини самолетни билети ще си купите.

• Не се колебайте. Намаленията приключват доста бързо. Цената се променя с дни и часове. Ако си оставите един ден за размисъл, самолетните билети, които са стрували 50 лв, утре може да са 100. Резервирайте веднага. Имате 24 часа да мислите. В случай, че искате да се откажете, просто не внасяте парите за билета и резервацията ви се отменя автоматично.

• Самолетни билети до Мюнхен в последната минута. Това също е вариант. Проучете предварително няколко хостела (естествено няма как да си направите резервация при положение, че не знаете кога точно ще пътувате), снабдете се с карта на града, стегнете багажа и дебнете заветния полет, за който не са изкупени всички места. Той е вашият.

• За да знаете кога едни самолетни билети са намалени, трябва да сте наясно с реалната им цена. Затова направете един бърз преглед на сайтовете на авиокомпаниите. После търсете съобщения за промоции. И гледайте внимателно.