Самолетни билети

С навлизането на он-лайн продажбите, резервацията на самолетни билети стана по-бърза и с предлага повече възможности за изгодно закупуване на билети, като навлизането на нискобюджетните авиокомпании на българския пазар силно улесни намирането на истински изгодна оферта за самолетен билет.

Он-лайн резервацията на самолетен билет вече не е нетрадиционен начин за резервация, а вече дори не е и нужно да отпечатвате билета си, макар че е препоръчително, за да нямате затруднения с някои авиокомпании.
Отпечатаната на обикновен принтер резервация е и екологично по-приемлива.

Голямо предимство на он-лайн закупуването на самолетен билет е възможността сами да сравните цените на отделните авиокомпании. За да не прескачате от сайт на сайт, използвайте единната система за заявки, която повечето големи туристически агенции предоставят на сайта си.

На вашето внимание предлагаме няколко съвета, когато резервирате он-лайн. 1. На първо място, започнете търсенето възможно най-рано. Колкото повече приближава последния срок за вашия полет, толкова по-логично е местата да свършат. 2. Изберете нетрадиционни дати. Ако искате да сте вкъщи по Коледа, 24-ти декември определено ще е датата, която много пътници ще предпочетат, така че препоръчително е да я отбягвате, нея и нейните подобни. 3. Обратно на първата препоръка за ранния избор, добре е да знаете, че големите авиокомпании правят нещо подобно на финална разпродажба дни и часове преди определен полет, за когото няма достатъчно желаещи. За търсенето на такъв билет ще ви е от помощ туристическа агенция.

4. Средата на обикновената работна седмица (вторник и сряда) са традиционно по-евтини за пътуване и като цена на самолетен билет дни.