Сексът или работата при шеф мъжкар

Служители в офиси и фирми в Германия масово почнали да се оплакват от намаляване на либидото. Сексолозите и лекарите от Института по сексология  били категорични: Няма никакви здравословни причини за появилия се проблем. А всичко е на психологична и оттам на хормонална основа.

При изследването  на всички мъже  служители в една и съща малка фирма, нивото на мъжкия хормон андростерон било драстично намалено, при шефа било почти двойно по-високо, а в шофьора на фирмата било в нормата.

Обяснението било просто и гениално.

Както при маймуните има деление на алфа, бета и гама мъжкари, така и при мъжете има същото деление и влияние.

При маймуните алфа самците се борят за мястото на водач на стадото и който победи става алфа водач с най-високо ниво на мъжкия хормон. Това при хората съответства на шефа на фирмата. А водача на стадото има правото и привилегията да опложда всички женски в стадото.

Тези самци, които претендирали за  мястото на водач, но са изгубили битката, живеят скромничко, без да се набиват в очите на алфа водача и без да оспорват лидерското място. Това са бета самците. С течение на времето те губят от либидото си, нивото на мъжкия хормон драстично намалява подтискано от алфа водача.

Тоест проблемът на всички оплакали се мъже е бил същият. Тяхното либидо било подтискано от високото ниво на андростерон във шефа на фирмата.

А гама самците успяват да запазят нивото на хормона си. В стадото това са самците, които дебнат сгоден случай да се облажат с някоя женска зад гърба на водача. Във фирмата гама самец бил шофьорът с нормалното ниво на мъжкия хормон.

Изводът бил, че всички мъже, които работят във фирми с шеф силен мъжкар са подложени на неговото подтискащо влияние. Дали са податливи или не, е индивидуално. Но тези, които се чувствуват подтиснати и сексът става проблемен, трябва да избират: Или работата, или секса.

Отличен вариант за такива бета мъже е да работят във фирми с шеф жена. Защото с нея не се конкурират за мъжкаря на стадото. А с ухажване на шефката си повдигат либидото. Ако пък имат късмета да са заобиколени от почти изцяло  женски колектив, почват да се чувстват направо като алфа мъжкаря на стадото.

Мечтата на всеки нормален мъж.

HTML Version:

Text Version:

Сексът или работата при шеф мъжкар

Article Url: