Селски туризъм – избягайте от стреса

bozenci-300x225-1-2

Селски туризъм в Боженци

Увлечени от интензивния градски живот, все повече хора се стремят (в малкото време, което имат за почивка) да намерят тихи местенца за техния отдих. Такава почивка могат да ви предложат множеството китни български селца. В тях вие ще откриете спретнати семейни къщички и евтини хотели, в които и до днес гостоприемните домакини са запазили автентичния български бит и култура. Разходките сред красивата природа на България и вечерите прекарани в прятната компания на гостоприемните домакини ще ви отделят от забързаното градско ежедневие.

Българското село е съхранило в най-голяма степен българските традиции и автентичната българска култура. Престоят и почивката на село ви дават възможност да усетите автентичният български бит. Тук вие не сте просто турист, дошъл да разгледа красивата природа и спретнатите къщички – вие сте гост дошъл да усети гостоприемството и топлото отношение на домакините, с което България се слави по света . Разходките сред атрактивната природа, екологично чистите продукти произвеждани на село, гостоприемните и приятни хора, евтините семейни къщи и хотелчета са достатъчна причина да се решите да опитате и този вариант на алтернативен туризъм.

Красива природа

Природата в България е невероятно красива и запленяваща. В покрайнините на девствените гори и сред тучните поля са сгушени китни селца, които са изключително приветливи и гостоприемни по всяко време на годината. В последните години много семейни хотели и къщи за гости отвориха врати за посетители, които искат да почиват сред спокойната обстановка и кристално чистия въздух на българските селски курорти.

Няма начин вече да не сте решили, че ще опитате този начин на почивка и освобождаване от стреса, при първа възможност. Предлагаме ви да посетите портала за туризъм и отдих и да разгледате секцията Селски туризъм, където ще получите много свежи идеи.