Скриване на навигационната лента в блог на Blogger

Навигационното меню в Blogger или Blogspot по подразбиране се намира в най-горната част на всеки блог намиращ се на платформата Blogger. Това меню е полезен инструмент, който позволява на на читателите ви да търсят в блога по ключови думи или на случаен принцип да отидат на друг блог.

Но на много хора не им харесва, това че имат навигационно меню, което позволява на посетителите им да отидат на случаен блог, който може да има еротично съдържание. Също така може да избирате само между 4 цвята, които може да не си пасват с останалата цветова гама на блога ви.

За да изключите навигационното меню на вашият блог, трябва да отидете на Оформление , Редактиране на HTML кода. След това добавете следният код:

#navbar-iframe { height:0px; visibility:hidden; display:none; }

Кодът го добавете при другите css описания, намират се някаде в началото на кода. Ако не знаете какво е css , ще ги познаете по # пред описанията. Когато поставяте горният код, гледайте да не го вмъкнете в някое друго описание. Най добре намерете първият ред в кода започващ с # и точно преди него сложете кодът за скриване на навигационното меню.

Автор: Трикове и Съвети за Blogger