Слънчеви очила за спорт и активен начин на живот

Настоящият бум в популярността на екстремните спортове и спортните дейности извършващи се на открито сред природата, като планинско колоездене, туризъм, скално катерене, ски, сноуборд, рафтинг и други, даде стимул на производителите на слънчеви очила да създават такива, които са ориентирани към действието.

За да посрещнат нуждите на обикновените и състезаващите се спортисти, те положиха много усилия за проучване и развитие с цел да създадат най-добрите слънчеви очила за различните спортове, изисквания и обстановка. И резултатите са леки, пластични и издържливи материали, компоненти против изплъзване, за да не падат очилата в неподходящ момент и разбира се започна използването на различни стъкла за тях.

Стъклата на очилата, може би най-важния и значим ефективен елемент за спортните слънчеви очила, притежават различни оптически качества и много подобрения. Сега те са достъпни в много цветове като кафяво, зелено, сиво, жълто, оранжево и т.н., което ги прави много ефектни в определени ситуации.

Поликарбонатните стъкла са изключително популярни заради своята здравина и устойчивост на удар – качества, които привличат много хора занимаващи се със спорт.

Поляризираните стъкла са също много търсени, тъй като те намалят силата на отражението на светлината от гладки повърхности като вода и сняг. Очилата с поляризирани стъкла са много ефективни и са много полезни в различните ситуации.

Стъклата на очилата са с много високо качество. Те се използват също и при спортни дейности, където няма голямо действие и в ежедневието. Въпреки доброто си качество те рядко се използват в активни спортове, защото много хора занимаващи се с екстремни спортове избягват да ги използват заради възможността да се счупят по-лесно при удар.

Една основна тенденция, която превзе арената на спортните очила напоследък, е това да се носят очила специфични за определения спорт. Сега има рамки и стъкла, които са предназначени специално за играчи на голф, колоездачи, катерачи и други. Тази достъпност и насоченост към определен спорт привлече голям интерес от страна на клиентите, което означава, че се повишиха продажбите на спортни слънчеви очила.

Ако пък сте фен на доста различни спортове, за целта има и определена категория многофункционални спортни очила на пазара. Има и такива със сменяеми стъкла.

Друга тенденция при спортните слънчеви очила, която направи клиентите много по взискателни относно марката и продуктите, които се предлагат на пазара, е подкрепата и спонсорирането на известни професионални спортисти. Кобе Брайънт от Лос Анджелис Лейкърс, Джон Макенроу – професионалния тенисист, PGA голф играчът Дейвид Ледбетър, профи сърфистът Лейрд Хамилтън, всички те имат договори и получават подкрепа от основните производители на спортни очила.