Смехотерапията изгаря мазнини !

Това откриха Учените от университета Уандербилт в град Нешвиле, щата Тенеси. Te установили, че само 15 минути смях на ден способства изгарянето на 2 кг мазнини годишно. При това гледането на една комедия или телевизионно предаванe, (но само ако е много смешно!) като изгаряне на калории е съпоставимо с разходка от 1 километър!

Интересуващите се от ефекта от смехотерапия учени изследвали група, състояща се от мъже и жени от 18 до 34 години. Те трябвало да гледат телевизия, като в началото им предложили доста унили предавания за природата и прелестите на селския живот. Пресметнали разхода на калориите. А след това им демонстрирали 55-минутна „програма“, съставена от различни комедийни сюжети. Според изчисленията, по време на Смехотерапията участниците изгаряли с 10-20% повече енергия.

Oсвен изгарянето на мазнини, смехотерапията допринася за изцеряването на различни видове заболявания като разширени вени, проблеми с  храносмилателния тракт, опорно-двигателният апарат. регулира  обмяната на веществата, изчезват белези и стрии и т.н.  Смехотерапията има подмладяващ ефект, повдига настроението и желанието за живот.