Сноуборд – как да се подготвим преди да излезнем на пистата

Всеки, който обича сноуборда знае, че злополуките лесно се случват. Ето защо трябва да се следват някои прости правила за подготовка преди действително да тръгнете по пистите, а ако не ги спазвате буквално подканвате нещастието да се случи. Ето защо препоръчваме на всеки, който планува своята снежна почивка, да направи следното дори още преди да е напуснал дома си.

  • Почистете борда и обувките, с които карате. Като ги оставите замърсени, вие не сте добре прикачени към борда и рискувате той да се откачи. Повече от всичко друго трябва да внимавате при каране с непочистени обувки и сноуборд.
  • snowboarding

  • Винаги трябва да казвате на приятел или член от семейството си къде сте и кога се очаква да се приберете. Ако ви няма дълго време и нещо ви се случи, тогава остава да се надявате на произвола на съдбата някой да ви намери и да получите помощ.
  • Винаги обличайте водонепромукаеми дрехи. Ако дрехите ви не са непромукаеми, то тогава със сигурност си търсите проблемите. Това означава непромукаем панталон, яке и непромукаеми ръкавици, които са задължителни.
  • Не прекалявайте с яденето. Може да ви се струва странно, но ако сте преяли и излезнете на пистата да карате, това може да ви докара схващания на мускулите. А това е нещо, което трябва да избягвате. Храната, която е най-добре да приемате преди да каране, е висококалоричната, с ниско съдържание на мазнини. Като паста например.
  • Не се хвърляйте да карате по писти, които са доста трудни за вас и вашите умения. Номерът е да напредвате постепенно, да правите нещата бавно и умерено, малко по малко всеки път, когато карате. Като се изхвърляте и ходите на места, които не отговарят на способностите ви, вие се подлагате на голямо напрежение и резултата от всичко е, че в крайна сметка не изпитвате удоволствие от преживяното, а напротив, дори не искате да карате пак.
  • Взимайте впредвид хората, с които карате. Ако сноубордиста, с който сте е аматьор, а в такива случаи обикновено става така, че тези хора се опитват да се доказват, и да опитват неща надхвърлящи техните способности, то обикновено се заражда съревнование помежду ви и това може да доведе не само до срам от неуспех, но и до сериозни злополуки. За това внимавайте!
  • Носете си резервни дрехи, храна и напитки, когато излизате да карате. Добре е да сте подготвени, защото няма да ви е приятно денят ви да приключи твърде рано, тъй като дрехите ви нещо не са много удобни, намокрили са се или сте прекалено гладни и жадни. Запомнете, че когато сте навън по пистите и не приемате достатъчно течности, това може да предизвика проблем. Може да ви е студено и да не усещате жажда, но именно за това трябва да сте сигурни, че сте добре хидратирани.

Уверете се, че сте добре подготвени за сноуборд преживяванията, за да сте сигурни, че денят ви ще мине по най-добрия начин за вас и за хората, с които сте. Времето, което ще отделите, за да се уверите, че всичко ще мине гладко и безпрепядствено, със сигурност ще ви се отплати, когато сте на пистата.

Article Source

rating_off-1-2rating_off-1-2rating_off-1-2rating_off-1-2rating_off-1-2 (Няма гласове)
loading-1-2 Loading …

RSS feed © 2013 Статиите.ком
Powered by WordPress · Using Article Directory plugin · Theme by Dimox