Списък от 12 прости правила които могат да предпазят домът ви от кражби

Всички хора обичат да използват свободното си време за пътувания и ваканции далеч от дома, но никои не обича когато се прибере от ваканция да намери дома си разбит и ограбен. В бързината да не изпуснат полета или да тръгнат по-рано с цел да се избегнат задръстванията много често хората забравят да направят някои прости неща които могат да предпазят домът им от грабеж. Статистиката показва, че къщите и апартаментите оставени празни за кратко по често биват ограбвани отколкото тези които са оставени празни за повече от месец, като всяка година 43% от тях биват разбити. Ритейл Секюрити изготви кратък списък с правила които можете да следвате за да осигурите безопасността за вашето жилище. Целта на всеки един крадец е апартамент или къща който изглеждат празни, за това направете така че все едно вашия дом не изглежда празен. Добра идея е да уведомите съседите или другите членове от семейството си за плановете си за почивка, кога заминавате и кога очаквате да се приберете от вашата ваканция. Също така можете да ги помолите да ви прибират пощата която в последните години всеки ден се препълва от значителния брой рекламни материали с които компаниите за търговия на дребно обикновено ни „заливат“. Добра идея е да предоставите ключ на съсед или друг член от семейството които да спуска и вдига завесите или щорите, дори може да оставя торбичка с боклук пред вратата, като целта на всичко това е да се симулира, че жилището не е празно. Рой Ролинс, известен лектор по проблеми със сигурността казва: „Хората на почивка често се притесняват за домовете си, докато те са далеч, и с добра причина“. Като част от нашия ангажимент към Вас и вашата сигурност за вашия дом сме съставили списък, който ще ви помогне да осигурите безопасност за вашия дом.
1. Уверете се, че всички прозорци са затворени и заключени

2. Ако живеете в къща и имате плъзгащи се врати се убедете, че те са добре заключени, а като опция можете да поставите някаква метална пръчка която да попречи за лесното отваряне на вратата.

3. Не оставяйте завесите / щорите напълно отворени или затворени , както и ако живеете в къща не оставяйте ценни неща които лесно могат да бъдат забелязани от прозорците.

4. Ако имате телефонен секретар никога не оставяйте съобщения от рода : “ В момента сме на почивка моля оставете съобщение….“.

5. Никога не оставяйте ключовете за входната врата в саксията до вратата под килимчето и т.н.

6. Ако разполагате със система за видеонаблюдение , проверете я дали работи нормално, дали мястото за запис на вашето записващо устройство ( DVR ) или компютър е достатъчно за периода за които няма да бъдете у дома. Ако имате аларма проверете дали функционира нормално , а ако ползвате услугите на СОТ проверете дали сте заплатили месечния си абонамент.

7. Добра опция е да използвате часовници които да управляват осветлението в дома ви да се включват в определен час и да изгасват в определен част. Тези устройства не са скъпи , като можете да ги намерите във всеки един хипермаркет.

8. Добре е да уведомите съседите си за датите на които ще отсъствате от дома, за да наглеждат имота ви.

9.Ако получавате регулярни доставки на храна, вестници и списания е добре да ги пренасочите към друг адрес или да ги отмените.

10. Избягвайте обсъждане на плановете за почивка с непознати хора, никога не се знае кои са те.

11. Осигурете безопасността на ценни вещи като документи, бижута и ценни предмети като за целта можете да използвате личният си сейф или да наемете банкова касетка в местния клон на някоя от банките.

12. Добра идея е да не поставяте стикери със вашия адрес по куфарите когато пътувате, която може да подскаже на крадците ако ви наблюдават , че ще пътувате със самолет, т.е. няма да ви има минимум за един ден .

Всички тези прости правила могат да ви помогнат да запазите вашия дом непокътнат. Добра възможност за охрана на къщи вили или апартаменти е монтирането на система за видеонаблюдение, която да се настрой да записва при детекция на движение в периметъра на камерите, което от своя страна ще ви спести пари от нуждата за закупуването на скъпа техника за запис от видеокамерите.

Ритейл Секюрити

http://retailsecuritybg.com

HTML Version:

Text Version:

Списък от 12 прости правила които могат да предпазят домът ви от кражби

Article Url: