Спортно облекло

Едно от най-мотивиращите неща, когато стане въпрос за започване на тренировки, е купуването на нов спортен екип. Този мотивационен инструмент е доста ефективен при повечето хора, които искат да започнат тренировъчната си програма със стил.

Има много повече неща, които трябва да се вземат под внимание, когато си избирате дрехи за спортуване, отколкото само това как изглеждат. Така че прибързаните решения може да ви костват пари хвърлени на вятъра.

Важно е да помните, че тренировъчният ви екип е основна част от вашата тренировка. Може да ви звучи безсмислено, но повярвайте така е. Носенето на дрехи, които са неподходящи за спорта, с който се занимавате, ще ви карат да се чувствате неудобно. А така шансовете да се върнете в залата или мястото, където провеждате тренировките си, намаляват съществено.

Ние се стремим да избягваме неприятните ситуации. Ако тренировката ви е доста натоварваща, а облеклото ви се пречка, докато изпълнявате упражненията, малко вероятно е да я повторите. Решението да пренебрегнете някое упражнение, не се дължи непременно на самото упражнение. Може просто дрехите да не са ви удобни докато го изпълнявате и това да пречи на удовлетворението, което иначе бихте изпитали.

Помнете, че дрехите ви трябва да са свободни. Стегнатото и плътно прилепващо облекло ограничава движенията ви, а в някои случаи може да ограничи и кръвообращението ви. Няма смисъл да тренирате ако не можете да се движите свободно. Ще искате и тялото ви да се охлажда добре, за това е важно кръвта да си тече нормално.

Всички добре знаем, че черният цвят ни прави да изглеждаме по-слаби, но черното не е за препоръчване, когато тренирате през летния сезон. Избирайте дрехи, които са със светли цветове. Това отразява слънчевите лъчи, докато черното ги поглъща. А с това и жегата. Ако ви е прекалено горещо, това може да ви причини замайване и неразположение и да се наложи да притупате тренировката си доста по-бързо отколкото ви се иска. И преди да сте извлекли всички ползи от нея.

Докато тренирате вие се потите. Това е хубаво за организма ви, защото така той се охлажда и изхвърля вредните токсини. За да се чувствате комфортно обаче, носете леки дрехи, които ще ви помогнат да се охлаждате добре и да бъдете енергични през цялото време .

Хората, които живеят в по-студени райони, е добре да се обличат на пластове. Запомнете, че по-леките материи трябва да са по-близо до кожата, а дрехите от полар и други по-тежки материи обличайте върху тях. Така ще можете да свалите един или повече пласта от тях, когато се почувствате загряти.