С велосипед из Майорка

cycling-in-mallorca-199x300-1-2От дълги години остров Майорка е предпочитано място за целогодишно колоездене. Мнозина професионалисти и аматьори ентусиасти посещават ежегодно прекрасния средиземноморски остров, за да практикуват любимия си спорт.

Пътната мрежа на Майорка е с обща дължина от 1,250 км, 700 от които са локални и второстепенни пътища със средна ширина приблизително 6,5 м, като  20% от тях са планински .Пътищата свързват всички населени места, прекосяват начупения терен на 100 км дългата планинска верига на острова и пресичат обширната му равнинна част на изток. Всяка година през цялата зима водещи европейски екипи посещават острова възползвайки се от неговите благоприятни климатични условия. Но Майорка не е запазено място само за професионалисти. Много непрофесионални аматьорски екипи прекарват почивката си, наслаждавайки се на запленяващите пейзажи на острова, където също така се запознават с местната култура, типичната местна архитектура и разнообразната кухня.

Открийте тайните на острова с велосипед. Майорка ви предлага възможността да се насладите на  забележителните ? туристически и велосипедни маршрути. Комбинацията от спиращите дъха гледки, самобитната култура, богатата местна кухня и подходящите климатични условия, правят мястото идеално за този спорт.

Но посещението на Майорка не се ограничава само до красивите пейзажи, плажове или хубаво време. Освен всички тези характеристики, уникалността на този средиземноморски остров изпъква най-много. И един от начините да се насладите максимално от престоя си е възможността да практикувате любимия си спорт по перфектните пътища и специално пригодени алеи из целия остров.

Геоморфологията и размерите на острова са основното му предимство, позволващи комбинирането на къси или дълги маршрути. Къси – позволяващи посещението на няколко села, като средното разстояние между селата е 10 – 15 км., и дълги – с разстояния от 150 – 200 км разкриващи цялото разнообразие на острова.

Последен и много важен факт. Благодарение на високия си туристически стаут, от и за Майорка, ежедневно има много директни полети към всички европейски столици (вкючително и София). Средната продължителност на полета е между 2 – 3 часа.