С какво се отличават Hi-Fi системите от висок клас (High-End) от обикновените Аудио системи?

Какво означава понятието Hi-Fi?
Hi-Fi e стандарт за качество на възпроизвеждането на звук и/или изображение. Съкращението произлиза от High Fidelity (от английски – „висока вярност“) и означава високо ниво на вярност на възпроизведения звук/образ с оригинала. Hi-Fi за пръв път се използва през 1950-те за обозначаване на висококачествените електрически грамофони.

С какво се отличават Hi-Fi системите от висок клас (High-End) от обикновените Аудио системи?
Това което отличава тази техника от масовата продукция е, че тук отношението е насочено преди всичко към музиката и качествения звук. Това не са обикновените аудио системи „шир-потреба”, предлагани на масовия пазар от фирми, които наред с аудио техниката произвеждат сешоари, тостери и прахосмукачки. Истинските Hi-Fi системи и компоненти са дело на компании, специализирани единствено и само в производството на AV техника с най-високо качество.

Какво е Нigh-End звук?
Това е пресъздаване в домашни условия на музикалната идея на композитора или изпълнителя с максимална естественост, емоционалност и сила. Съхраняването, възпроизвеждането и пренасянето в пространството и времето на музиката е изкуство така, както и нейното създаване и изпълнение. Не е нужно да притежавате изключителен слух, за да определите кое звучене е по-добро…разликата ще усетите веднага!

High-End не е за всеки!
Всяко нещо си има цена и особено когато говорим за продукти от най-висок клас. Притежателите на истински High-End системи обикновено са или ценители или имат достатъчно добри финансови възможности, за да си позволят най-доброто!

Балкан Аудио предлага висококачествени аудио системи, системи за домашно кино, multiroom, car audio  и системи за яхти, дело на едни от най-добрите и водещи производители на Hi-Fi и High-End системи и компоненти в света.

В шоурумa ще можете да чуете подбрани тонколони, усилватели, грамофони, CD и DS плейъри от най-висок клас.

При нас ще получите както професионална консултация при избора на конкретен продукт, така и проектиране на цялостна система, съобразно Вашите желания и потребности.

Фирмата е изключителен представител за България на марките Dynaudio, Linn, Densen, C.E.C,  Audio Note, SME, Border Patrol, Atlas Cables.

http://www.balkanaudio.com/