Тенденциите при външните мебели

Все по-популярни стават така наречените „стаи на открито” представляващи групирани различни видове мебели – маса, столове и дивани с възглавници, комбинирани с големи палми за създаване на уникална атмосфера на спокойствие и релакс.

Към тази идилия може да добавите и камина или газово отоплително тяло, наслаждавайки се на красивото нощно небе с комфорта и уюта на топлината от огъня.

Тенденциите при външните мебели

Цветове и шарки

Цbrownветовете и шарките на мебелите за открито са също толкова важни и въздействащи, колкото и тези при вътрешното обзавеждане. Тендициите при цветовете са те да стават все по-дръзки и жизнени. Наблюдава се пренасяне от интериорния дизайн към екстериора. Пастелено синьо, тюркоазено и кафяво, както и свежи жълти и зелени нюанси, допълнение с черни и бели мотиви са актуални за почивка след природата. Десените с полски точки, дръзки индийски шарки и ивици са част от екстериорния дизайн. Не отстъпват своето място и традиционните едноцветни мебели.

Алуминиевите мебели са сред най-разпространение. Изработват се от различни профили, огънати по специфичен начин, за да пресъздадат удобство на тялото. Главното предимство е теглото, което позволява лесно преместване. Тиковото дърво е друг материал, набиращ голяма популярност. Освен издръжливостта си, тиковите мебели се характеризират със способността си да запазват добрия си вид за дълго време под въздействието на външни влияния. Плетените мебели са познати от доста дълго време и запазват популярността си, благодарение на широкото си разпространение и конкурентна цена.

източник: http://www.modazadoma.com