Туризъм през есента

Есента променя цветовете на листата в червено, оранжево и жълто, едновременно предизвестявайки края на лятото и радвайки окото. Насладете се на гледките на цветове и багри, които тази есен ще поднесе, като напуснете шумния забързан град и отидете в планината. Любувайте се на богатството от нюанси предлагано от милиардите листа на дърветата, докато дишате свежия хладен есенен въздух.

Туризмът в планината ще ви предложи красиви панорамни гледки на невероятното разнообразие от растителност и див живот. А маршрути, по които да поемете изобщо не липсват! Лесно ще откриете подходящия за вашето ниво на опит. Със сигурност ще видите някои гризачи в естествената им среда, а ако имате късмет може и някои по-едри бозайници.

За хората, които обичат приключенията, един от евтините начини да се насладите на есенната природа е като лагерувате на палатка в планината. Има много места, които са специално пригодени за лагеруващи, но няма да ви е трудно да намерите такова и извън определените, което да отговаря на вашите изисквания. Не забравяйте обаче да пазите природата чиста!

А за тези от вас, които предпочитат “по-малките приключения”, селският туризъм предлага безброй опции за нощувка в някое от китните планински селца. Лесно ще намерите стая, където да се настаните и където няма да ви липсват никакви удобства като вода, тоалетна и т.н. Може дори да наемете и цяла вила за през уикенда и да прекарате почивните си дни със семейството и приятели.

Разбира се, докато си почивате може да се възползвате и от многото спортни дейности, които се предлагат, като например: планинско колоездене, авто походи, скално катерене, езда и др.

Планината през есента е много красива и дори само една разходка сред природата ще ви предложи невероятни гледки. Особено очаровани от това ще останат любителите на фотографията. А за всички останали, лесно ще намерите типа туристическа дейност, която да отговаря на вашите представи за добро прекарване и ще вземете глътка свеж въздух преди отново да се потопите в ежедневието от работа и задължения.