Търговия на валута

Какво представлява търговията на валута(форекс) ?

Търговията на forex е иключително трудна задача, особено при липса на достатъчен опит и познания. Валутната търговия е организираност, отдаденост и последователност във Вашите ходове, трябва да бъдете предпазливи в желанието за лесна печалба. Ключът е да разберете какво представлявате като трейдъри и да влезете на валутния пазар едва след като натрупате поне минимален опит за форекс пазара.

Как да търгуваме форекс ?

След като реално физически не купувате дадена стока, форекс търговията може да е объркваща в самото начало. Търговията с форекс Ви дава възможност да купувате или продавате международни валути и да печелите значителни суми. Форекс е една много специфична сисмета, защото дава възможност на всеки желаещ да търгува на международния пазар без да има някакъв специален документ. Необходимо е само да създадете акаунт и да се включите на международния пазар. Разбира се, преди това реално да се случи е много важно да съберете достатъчен опит чрез безплатна демо сметка. Всеки водещ брокер позволява създаването на демо сметка за валутна търговия, която симулира валутния пазар. Чрез Вашата демо сметка Вие ще имате възможност да трупате опит на пазара с демо пари, като наблюдавате движенията на международния пазар, с други думи, демо акаунта е най-правилния избор за събиране на опит и знания в реална ситуация на международния пазар без какъвто и да било риск от загуба на сума.

Какво трябва да направите за да се превърнете в успешен трейдър ?

– Опит,опит,опит. Не е достатъчно единствено да намерите форекс стратегия и да заложите всичко на нея. Без достатъчен опит и познания за избраната от Вас стратегия, шанстовете за успех са определено ниски. В днешно време има невероятно много стратегии които може да изберете за стартиране на пазара с валутна търговия, естествено няма утвърдено печеливша стратегия. Ако беше такъв случая, то всички трейдъри трябваше да са спечелили много пари от търговията на форекс. Както може би предполагате, Вие трябва да намерите най-подходящата стратегия за Вас и да приложите нейния стил на търгуване.

При избирането на стратегия трябва да знаете, че стратегията на база на която ще търгувате трябва да даде отговор на въпросите свързани с това как да търгуваме при тренд и как да търгуваме при консолидационен пазар. Тук е необходимо широко разнообразие и асортимент от технически индикатори: MACD, плъзгащи средни, свещи, графични формации, фибоначи, пивоти, вълнов принцип и дурги. Те ни предоставят информация за нива на съпротива и подкрепа, тренд и консолидация.

Вероятно тук си задавате въпроса, коя стратегия е най-добрата. За съжаление не е възможно да бъде даден изявен победител. Необходимо е първо да разберем какъв тип трейдъри сме. Дали сме по склонни да търгуваме краткосрочно или дългосочно, агресивно или по-консервативно, търговия суинг или скалпьорски техники. Да си дадем отговор на тези въпроси означава да изучаваме, анализираме различни времеви бази и съответните търговски стратегии. С времето ще имате по-високо ниво на успеваемост и чувство на комфорт, търгувайки посредством) един определен стил. Пазарът ще покаже как Вашата стратегия прави пари и къде са нейните слаби места. Рутината ще Ви даде възможност да модифицирате търговията си, когато това се налага.

Също така, ако използваме чужда стратегия за търговия, е нужно да проведем всички нужни тестове за да разберем стратегията. Изпробвайте избраната стратегия чрез демо сметка.

Не смесвайте много стратегии и не скачайте от стратегия в стратегия ако не получите светкавичен успех. Постоянното променяне на стратегия би повишило Вашето объркване относно Валутната търговия. Необходимо е време, за да изпробвате изцяло стратегията и да използвате всички възможности, които предлага. Трябва добре да преценявате в каква фаза се намира пазарът, защото е грешно да се залага на стратегия за трендов пазар при консолидационен и обратно.

В крайна сметка каква е най-добрата стратегия за Вас? Отговорът е прост, тази, която действа! Няма значение дали е проста или сложна, дали е следваща тренда или консолидационна. Ако разбирате функциите, използвате ги едновременно и това води до постоянни печалби във вашата сметка, значи сте намерили успешна форекс стратегия.