Уеб дизайн елементи, които да избягвате при изработката на уеб сайтове

Като уеб дизайнер вашата основна задача е да проектирате сайтовете си така, че да улесните максимално посетителите, да оставите възможно най-доброто впечатление и най-вече – посещаването на вашия сайт да се превърне в желано преживяване. Без значение е дали рекламирате най-страхотния продукт на света – лошият уеб дизайн ще отблъсне посетителите и продаването дори и на едно копие от качествения продукт ще бъде трудна задача.
Понятието „добър дизайн“ не включва в себе си само добрия графичен дизайн. Професионалният уеб дизайн е съставен от много компоненти като ниво на достъпност, интерфейс, разположение на елементите и цялостен план. Следователно, на базата на своя опит, съм изтъкнал някои от характеристиките на сайтовете с най-лош дизайн, които съм посещавал. Така вие ще имате възможността да направите бърза справка и ако вашият сайт съответства на някои от тези критерий, трябва да знаете, че е крайно време да предприемете сериозни действия.

Звукови ефекти

Освен ако сайтът ви не прави промоция на група, албум, или каквото и да е друго свързано с музика, наистина бих ви посъветвал да избягвате този първи критерий за лош дизайн. Отначало може да звучи приятно, но си представете, че сайтът ви е със стотици страници и всеки път, когато посетителят преглежда някоя от тях музикалният съпровод да се включва отново. Ако аз бях този посетител, просто щях да изключа звука или да напусна вашия сайт. И най-вече музиката ще затрудни отварянето на сайта и потребителите на телефонния интернет ще трябва да чакат по-дълго. Винаги предоставяйте бутон за изключване на звука и използвайте аудио в ограничен брой страници.

Видео

Видеото в уеб сайтовете е много често разпространено днес, но е жизнено важно за един уеб сайт, в които има видео, то да бъде вградено по най-оптималния начин, за да се постигне бърза скорост на зареждане. Разберете как лесно да конвертирате видео в FLV формат без особени познания в областта на обработката на видео файлове и конвертиране на файлови формати.

По-голям/по-малък шрифт

Както беше споменато, добрият уеб дизайн включва повече от добър графичен дизайн – лесната достъпност също е важен фактор. Текстът на вашия сайт трябва да бъде четлив и с умерена големина на шрифта, така че посетителите да не си напрягат очите и да не се взират в екрана. Няма да продадете нищо ако текстът е нечетлив, независимо от това колко добро е съдържанието на вашия сайт.

Изскачащи прозорци

Те се използват толкова натрапчиво с цел реклама, че според мен 90% от тях не заслужават внимание и са инстинктивно затваряни от мен всеки път, когато някой успее да премине през програмата, която ги блокира и да изскочи на екрана. Представете си, че съобщавате важна информация на изскачащ прозорец, който почти винаги бива затварян от посетителя. Тогава уеб сайтът ви би загубил своето предназначение.
Като заключение, нека ви напомня, че като уеб дизайнер вашата работа е да сте сигурни, че сайтът ви сполучливо изпълнява своята функция. Не допускайте някои малки грешки да застанат на пътя на неговата ефикасност.

Още любипитни статии за уеб дизайн, оптимиация на сайтовете и Интернет, прочетете в блога www.webreality.info

Article Source

rating_on-2-2rating_on-2-2rating_on-2-2rating_on-2-2rating_half (4 гласа, средно: 4,25 от 5)
loading-7-2 Loading …

RSS feed © 2013 Статиите.ком
Powered by WordPress · Using Article Directory plugin · Theme by Dimox