Уеб дизайн за целева страница

В днешно време много често се използва така наречена целева страница. Нейният уеб дизайн трябва да е съобразен с определени правила за да може тя да изпълни целта си, а именно да привлече повече продажби. Обикновенно целевата страница се използва за реклами, най-вече онлайн такива, макар, че е възможно да бъде използвана и за офлайн кампаниии. Целта и е да представи максимално предимствата на това, което се рекламира и потребителя да си купи стоката. За да бъде максимално ефективна една целева страница обаче, нужно е да се спазват някои правила.

Консистентност

Ако вашият рекламен материал е банер, то уеб страницата, на която води трябва да е негово продължение. Не е добре ако например на банера се рекламират неща, отсъстващи на страницата – било то текст или изображения. Може дори да бъде изградена връзка от тип въпрос-отговор, но при всички случаи потребителя трябва да види връзката между двете. Затова опитайте се да спазвате това просто правило.

Изчистен уеб дизайн

Изчистен или не зависи и от самата кампания, но общото правило е, че трябва всичко да е опростено и се следва главната цел – продажба или офлайн действия. Ако на страницата има форма за регистрация, тя също трябва да е изчистена и лесна за употреба, в общия случай да няма повече от четири-пет полета за попълване. Хората не обичат да губят време в попълване на форми.

Краткост

В днешно време потребителите рядко четат съдържанието на един сайт, защото нямат време. Имайте това впредвид, когато правите ландинг страница. Нека съдържа основни елементи като заглавия, параграфи и удебелени елементи, но най-вече да бъде удобна за „сканиране”. Това означава, че с един поглед да може да се определи общата идея на страницата.

Призив за действие

Малко глуповато звучащо, но много важно като елемент. Това е тази част на страницата, в която заявявате какво очаквате потребителя да направи. В някои случаи може да е даунлоуд, в други може да е директна покупка на продукт. Осигурете се, че добре се вижда този елемент.

Това бяха само някои от най-основните елементи, но ако искате наистина да направите ефективна кампания, най-добре е да се доверите на специалисти в областта на онлайн маркетинга и рекламата.