Умно онлайн пазаруване

Ако и ви сте като милионите хора ползващи интернет, то тогава пазаруването онлайн за вас не е просто пазаруване. Има много причини, поради които хората пазаруват онлайн в наши дни. Те просто искат да избегнат навалиците в магазините, да намерят по-ниски цени, могат да го правят по всяко време на денонощието и имат повече възможности за избор. Както навсякъде другаде и пазаруването по интернет има някои недостатъци и клопки, но те лесно могат да се избегнат ако пазарувате умно.

Имате идея какво искате да си купите. Отваряте търсачката и започвате да търсите. Или използвате един от многото сайтове за сравнение, за да намерите къде продукта, който търсите се продава най-изгодно. И сега, след като сте открили точния магазин и продукта на цена, която ви устройва, какво следва?

Първо потърсете информацията за контакт в магазина. Има ли оставен телефонен номер, на който може да се обадите и да разговаряте с реален човек, ако възникне проблем? Най-малкото трябва да има оставен е-мейл адрес, на който да пишете. Ако всичко, което намирате като информация за контакт е уеб форма, която трябва да попълните, то тогава трябва да внимавате!

На второ място хвърлете един поглед върху условията за връщане на закупени продукти от сайта. Понякога те са направени по-сложни отколкото трябва да бъдат. Ако на началната страница не виждате линк или бутон с име “Връщане” или “Условия за връщане”, потърсете страница с подобно заглавие. Срокът, който по закон трябва да имате за връщане на закупен продукт е 7 дни и след връщането му трябва да ви бъде възстановена пълната сума, която сте платили за него. Не очаквайте обаче и сумата за доставка също да ви бъде върната. Тази услуга се плаща на куриерската фирма.

Трето, обърнете внимание на Общите условия за ползване на сайта. Там трябва да е упоменато, че личната ви информация няма да бъде давана на трети лица. Ако до тук имате някакви въпроси или нещо не ви е ясно, обадете се на администратор на магазина. Би трябвало да имате възможност да говорите с реален човек, но през работно време. Ако пък им пишете на е-мейла, тогава трябва да получите отговор в рамките на следващите 24 часа. Ако преди да направите покупка имате проблем с това да се свържете с някого от магазина, тогава не очаквайте, че след като я направите това ще стане по-лесно. Време е да си намерите друг магазин.

Има много почтени и достойно работещи онлайн компании, както големи, така и малки. От тях може да си купите качествени продукти на ниски цени и да бъдете обслужени чудесно. Просто дръжте очите си отворени за малкото лоши онлайн играчи, които се опитват да се възползват от вас.