Уникален или не уеб дизайн

Трябва ли да имате уникален уеб дизайн за вашия уеб сайт? Това е въпрос, който всеки собственик на бизнес, предприел стъпката да се сдобие със фирмен уеб сайт си задава. Първо трябва да се отбележи, че какъвто и вариант да се избере, качеството е нещо, с което не трябва да се прави компромис. Има няколко направления, в които трябва уеб сайтът да е на високо ниво и това са уеб дизайна, функционалността на уебсайта, правилно написания текст на него и правилното му позициониране в интернет.

Избора на уникален дизайн определено е стъпка към изграждането на по-професионално лице на вашия бизнес в интернет. Уникален означава, че той е направен от нулата и съобразен с изискванията на модерните уеб технологии. При този вариант цената на дизайна е по-висока, но едновременно с това нараства и качеството . Тук имате възможност да разгърнете своята фантазия и да направите наистина запомнящ се уебсайт, който да се отличава от другите. Все пак проучете и вашата ниша преди да се впускате в творчество, тъй като може да се окаже, че дизайна, който предлагате е твърде различен от вашите конкуренти. Това е не непременно лошо, но все пак трябва да се спазва някакъв тип за всеки бизнес.

При неуникален дизайн имате възможността да изтеглите така наречените шаблони, които веднага да напълните със съдъжание и да стартирате вашия уеб сайт за дни или седмици. Хубавото при тези шаблони е както ниската цена, така и бързината за качване и пускане на сайта в експлоатация. Другото много голямо предимство е, че обикновенно тези шаблони са сортирани по категории и вие лесно може да изберете тази, която най-много подхожда на вашия бизнес. Удобни са и системите за управление на съдържанието, които идват с тези шаблони, като най-разпространената е уърдпрес и за нея има множество плъгини, които ви позволяват да направите сайта си доста гъвкав. Все пак закупуването на шаблони има и един основен недостатък, който е че някой друг може да го използва и така вашият сайт няма да е създаден специално за вас. Разбира се това може да се пренебрегне взависимост от вашите цели. Ако търсите бързо публикуване в интернет и ниска цена, то шаблоните са за вас. В случай, че искате да бъдете уникални и организацията ви е по-голяма като мащаб, то трябва да се замислите за уникален дизайн.

При всички случаи, варианта, който ще изберете трябва да подхожда на вашата корпоративна идентичност и не забравяйте, че дизайна сам по себе си няма да донесе резултати. Необходимо е да се осигури и качествено съдържание, както и добра оптимизация на сайта за да бъде натурално той по видим в интернет.