Фитнес и отслабване

Функцията на организма да се изпотява показва  способността на тялото да  поддържа нормалната температура. Когато тялото се загрява започвате да се изпотявате и тогава чувствате прохлада. Това няма голяма връзка с изгорените калории.

Не вземайте под внимание кантара веднага след гимнастика, защото това, което сте загубили по време на гимнастика са течности. И не забравяйте трябва да си ги възвърнете. Не ви ли се е случило да забележите, че започвайки гимнастика  теглото ви не се променя? Това се случва, когато правите гимнастика за укрепване на мускулите. Мускулната маса е по-тежка от маста. Стимулирайки мускулите с гимнастика дори теглото ви може да се увеличи малко, но физическото ви състояние е със сигурност променено положително. Така че, когато се намаляват мазнините в тялото, може да се получи малко увеличаване на теглото поради по-голямо тегло на мускулната тъкан. Но на практика ще усетите, че мускулите заемат по-малко обем от мастната тъкан. Това със сигурност ще разберете по дрехите си.. С други думи, увеличаването на мускулната маса е нещо положително.

Много е трудно да запазите теглото си – дори по-трудно отколкото да свалите излишните килограми. Много е голям процентът на хората, които възвръщат теглото си веднага след диета. Решението на проблема не е в диетата. Трябва да се съчетае правилно хранене с гимнастика. Много хора мислят че имат лош метаболизъм. Това разбира се може да се изследва индивидуално, но в повечето случаи причината не е в метаболизма. Доказано е че колкото мускулната маса е по-голяма толкова метаболизма е по-бърз, защото се гори повече енергия..

Ако упражнявате само определени области от тялото няма да постигнете кой знае какви резултати. Когато напълняваме трупаме бързо мастна тъкан в някои части от тялото повече отколкото в други. Това зависи от физиологията на отделния индивид. Даже ако забележите ще разберете, че от тези места маста изчезва най-бавно. Истината е, че трябва да се упражнява цялото тяло и мастната тъкан е губи почти равномерно от всичките му части.

С течение на възрастта мускулната маса намалява оттам както всички разбирате се понижава и метаболизма… Мастната тъкан почти не реагира на упражненията. Това, което се случва е че гимнастиката с тежести ще помогне за увеличаването на мускулната маса и съответно горенето на калории. За отслабване, трябва да правите аеробна гимнастика. Аеробните упражнения, ще доведат  до изгаряне на калории и мазнини, така и загуби на кг. Но упражненията за стимулиране на мускулите ще ви помогнат и за поддържане или увеличаване на мускулна тъкан, което помага за увеличаване на основния метаболизъм, а именно се изгарят повече калории.. Така че не оставяйте тежестите извън вашата програма.

http://www.dsp-momicheta.com/

HTML Version:

Text Version:

Фитнес и отслабване

Article Url: