Хранителни Добавки и Спорт

Фитнес залата отдавна не е място, където тренират само професионалните културисти и спортисти. В днешно време много хора се занимават с този спорт, като по този начин разпускат от ежедневното напрежение, което имат в работата или където и да било. Не само мъжете, но и жените прекарват с удоволствие един час на ден в залата, където, освен да поддържат добрата си форма, се срещат с нови хора и приятели. За тийнейджърите този спорт също представлява голям интерес. Манията в училищата, кой да има повече мускули, е все по – популярна. Този спорт обаче има някои неща, които убягват на много от хората, които се занимават с него.

Истина е, че на децата под 16 годишна възраст не се препоръчва да блъскат по залите или поне не и с големи тежести. Митовете, че остават дребни и че няма да израснат високи, ще ги оставим настрани. Все още много хора и учени спорят по този въпрос и няма нищо доказно. Не ръстът е проблемът, а че в този период 13-17 години при момчетата се развива много усилено костната система. Това е и причината, поради която учениците трябва да изчакат поне 16 години, за да почнат редовно да тренират по фитнес залите и да оформят своите тела.

Често след началото на тренировките(6 месеца – 1 година) хората разбират, че техните резултати и желания започват да се постигат все по – бавно и по – мъчително. Много хора, които са започнали да тренират, усещат бърз напредък през първите месеци, но след това, като че ли всичко утихва. Това е така и е съвсем нормално, и за всичко си има обяснение. В началното организмът е под стрес. Той не е свикнал да се натоварва и да черпи толкова енергия. Метаболизмът се забързва, спортуващите започват да се хранят повече и по – здравословно(надявам се icon_smile-21 ) и естествено мускулите започват да се оформят. След определен период от време обаче целият този процес става нормален за организма и тялото отново привиква към новия начин на живот. Ето защо и резултатите започват да намаляват. Тогава хората започват да търсят начини отново да възвърнат бързото си развитие, но това (повярвайте ми) не може да стане с повече тренировки… Повечето хора си купуват хранителни добавки, като разпитват приятели и познати из залата за това, кое ще им е от полза. Разбира се, всички в залта са “всезнайковци” и “Мистър Олимпия”, та нали те са кралете на мускулите, всеки тях да пита icon_smile-21 ). Да ама не! Много е важно преди да си купи нещо, човек да си набави нужната информация и то от сигурно лице. Сега ще се опитам да ви разкажа най – общо за хранителните добавки.

Хранителните Добавки: много хора, които не са компетенти в тази област, а просто са дочули оттук-оттам нещо, биха Ви убедили, че това е вредно. Повечето редовно бъркат понятието стероиди с хранителните добавки, което няма абсолютно, ама абсолютно нищо общо. Други пък като чуят думите анаболно действие и са готови да извикат полиция. Защо?! Какво си му е лошото или незаконното. А да, те просто са ДОЧУЛИ от някъде си… Какво означава всъщност анаболно действие? Процесът анаболизъм е познат на всички нас още от ущилище. При този процес се обединяват всички реакции, свързани със синтеза на необходимите вещества, или по – просто казано, това е процес на нарастване. Катаболизмът е обратният процес на разпад на веществата. Но защо от него никой не се плаши? Може би проблемът идва от познатото словосъчетание анаболни стероиди, при което проблемната дума е стероиди, а не анаболни… Ето от какво първо се плашат неуките в тази област хора.

Всъщност хранителните добавки нямат абсолютно нищо общо със стероидите и нямат вредни действия, нима не се продават свободно по магазини и аптеки, и всеки може да си ги купи?! Проблем може да има единствено и само тогава, когато не се спазват написаните дози, а се преувеличават многократно. Но да не би с всичко да не е така? Няма нещо предозирано, което да е полезно за нас… Хранителните добавки не само няма да ви навредят, ами тъкмо обратното, те ще са необходими на вашия организъм да се възстанови, като му набавят важните витамини, минерали и други вещества, които са му нужни след тежките, изтощителни тренировки, както и неща от които Вие не може да си набавите нужното количество от храна.

Няколко категории Хранителни добавки:

Продукти за покачване на мускулна маса: това са продукти, предимно предпочитани от мъжете. Те спомагат за бързото възстановяване на вашия организъм, като му помагат да усвоява храната, която му давате и да я превръща в мускули. Чрез тези продукти ще постигнете бързи резултати, ако целите да покачите чиста мускулна маса.

Продукти за изгаряне на мазнини: при тях интерес има както и от мъжете, така и от голяма част от жените, които целят винаги да имат стройна и красива фигура. При тези добавки се използват съставки, които ускоряват метаболизма и превръщат мазнините в енергия. Така Вие ще изглеждате стегнати и добре оформени.

Продукти за общо здраве: тук се числят мултивитамини, минерали, продукти заздравяващи костната Ви система и др… Както се досещате отново и двата пола е добре да използват тези продукти, както и хора, които са имали някакъв вид травма.

Всички продукти обаче имат много подкатегории, които ще намерите в нащия сайт. Със сигурност ще намерите и подходящия продукт, който ще ви помогне да осъществите вашата цел!