Четирите най-красиви плажа в Тайланд

Едни от най-красивите плажове на планетата се намират в Тайланд. Тези, които са пътували до там знаят, че сред красотата на това недокоснато от човешка дейност място можете да изживеете една от най-невероятните си почивки. И всичко това е подплатено със солидна доза историческа култура, с каквато изобилства страната и факта, че забавленията там никога не свършват. Понеже по-голямата част от тази страна е недокосната от застрояване, ще откриете, че почивката и релаксацията там са повече от възможни. И всичко това е толкова достъпно и близко, че получавате най-доброто на самото място, на което почивате. Най-вече ако това място е някой красив Тайландски плаж.

Khao Lak е невероятен плаж. Само едно кратко каране от летището ви дели от това откъснато райско кътче като никое друго на света. Благодарение на голямата ненаселена площ, близостта на дъждовна гора предлага огромно разнообразие от див живот, на който също може да се наслаждавате. Водата остава топла през месеците Ноември и Декември и риболовът и подводното гмуркане там са просто неземно изживяване.

Phuket Thailand Beach е още едно страхотно място. Можете да се наслаждавате на този курорт от Ноември до Март. А той ви предлага повече неща за правене, отколкото можете да си представите. Малко по-населено е в сравнение с другите плажове, защото тази област процъфтява благодарение на приходите, които и носи туризма. Гмуркането на това място е просто незабравимо и там също ще намерите едни от най-топлите и най-чисти води в света. Наоколо има и други близки атракции, които могат да поддържат вниманието ви в продължение на дни.

Phi Phi Don Thailand Beach е точно обратното на всичко това. Неизвестно и почти непознато в близкото минало, това място се оживи, когато Холивуд дойде и засне един филм тук. Сега се смята, че това е един от най-популярните плажове в цялата страна и е често посещаван от много от известните имена. Това е място, което няма да искате да пропуснете, тъй като гледките тук са зашеметяващи, а водата е топла и приветлива.

West Raily Thailand Beach е един от нешлифованите диаманти в списъка. Много малко неща могат да се нарекат скъпи тук и човек може да остане в този “курорт” за повече от седмица без това да се отрази на бюджета му. Пясъкът е млечно бял, а водата кристална. Гмуркането тук е много популярно, както и риболовът. Мястото е достъпно само по вода, така че ако отивате там, пригответе се малко по-дълго пътуване.