Грижа за косата и ноктите с магнезиево олио

Не може да се отрече, че едно от първите неща, които правят впечатление при общуването с хората е състоянието на косата,  ръцете и  ноктите. Те са сред първите забелязвани неща у събеседника ни по време на общуване заради често придружаващото разговора жестикулиране . Съзнателно или несъзнателно често в разговора погледът ни неминуемо попада върху кожата, косата и формата на ноктите.

Дали е бегъл поглед или по-детайлно взиране, едни добре поддържани ръце се забелязват отдалече и издават много черти от характера и същността Ви. Гладките ръце с грижливо оформени нокти са радост за окото и заявка за това, че сте взискателен към себе си човек. Красивите ръце говорят за една здрава натура с отлична хигиена, а както всички знаем в днешно време декорирането на ноктите се е превърнало в цяло изкуство произведенията, на което стават все по-добри.

Косата е нещо повече от декоративна част или нещо,което топли главата – косата пази точни записи на начина  ни на живот, независимо дали го желаем или не. Тя показва с какво се храним, къде и как живеем, какви са навиците ни. Има способността да улавя в своите физически и химически структури всичко, което ядем, пием или нанасяме върху нея. Ако пушите или пиете – то косата ви знае. Тъй като тя расте с по 0,3 – 0,5 мм на ден,  може да пази записи с месеци, дори и години. Може да бъде ценно средство за оценяване на хранителния статус, съдържанието на тежки метали в организма.

Всеки един от нас / с изключение на гологлавите icon_smile-15 /има на главата си около 100 000 косъма. Основният им компонент е протеин, наречен креатин. Косъмът съдържа и мазнини, пигмент, наречен меланин, витамини, незначително коричество цинк и други минерали. Счита се, че съдържанието на  вода в здравата коса е около 10 – 15 % .

Косата най- често се уврежда от липса на хранителни вещества, от химически манипулации – боядисване, изрусяване, къдрене, неподходящи шампоани. Прекаленото изсушаване с горещ въздух, както и прекалено  честото ресане също не й се отразяват много добре.

Външният вид на ноктите зависи от общото здравословно състояние на организма. За да имате по-здрави нокти, приемайте храни богати на магнезий, които подпомагат възстановяването на естествения баланс на нокътя и го заздравяват още в началния стадий на генерирането му. Ако ноктите ви се чупят или разслояват приемайте храни, богати на калций ( кисело мляко, млечни продукти). Калцият и магнезия имат противоположни действия върху телесната структура.

Най-общо казано, колкото по-вдървено и по-малко гъвкаво е тялото ни, толкова по-малко калций и повече магнезий ни е нужен.

Здравата клетка е с високо съдържание на магнезий и ниско на калций. Колкото по-високо е нивото на калция и по-ниско на магнезия в извънклетъчната течност, толкова по-трудно става за клетките да изтласкват навън излишния калций. Биохимичната ни възраст теоретично би могла да се определя от съотношението на магнезий и калций в клетките. Магнезият е минералът на подмладяването и предпазва от калциране на органите и тъканите, характерно за свързаното със старостта дегенериране на тялото.

Повече за Магнезиевото олио може да намерите на www.magnezij.com

HTML Version:

Text Version:

Грижа за косата и ноктите с магнезиево олио

Article Url: