Защо да изберем pvc дограмата?

Какво е пластмасова дограма? Всъщност прозореца се образува от pvc профил (рамка и крило), стъкло и обков. Допълнителните елементи са подпрозоречни первази, комарници.

Какво е PVC?

Поливинилхлорид (PVC) – синтетичен полимер, от него се изработват профилите за дограма.
Популярността на PVC прозорците може лесно да бъде обяснена. Първоначално, са били създадени за да бъдат алтернатива на дървото и алуминия. Съвременната pvc дограма притежават отлични топлоизолационни качества, не изисква специални грижи и може да се използва в продължение на десетилетия. Ето защо, днес тя заема голям пазарен дял в много страни.

PVC дограмата безопасна ли е? Периодично, възниква въпроса за безопасността на PVC профилите, вероятно свързан с химичния им състав. В това отношение следва да се отбележи, че най-големите местни производители имат необходимите сертификати и се следи стриктно за качеството на продуктите.

Безопасността на PVC профилите е потвърдена не само „на хартия“,доказателство е и многогодишното им използване в европейските страни.

Какъв е профилът?
Независимо от производителя, профилите са кухи от вътре. Тази кухина е изпълнена с напречни прегради, които образуват отделения, запълнени с въздух. Въздушната междина подобрява изолационните свойства на профила. В допълнение, камерите са подсилени с метал, което повишава устойчивостта на прозорците.

Колко камери трябва да бъде профила? На пазара вече има 3 , 4 , 5 и дори 7-камерни профили. Колкото повече камери има един профил толкова са по-добри изолационните му свойства.

Като правило, при нашите климатични условия не се препоръчват 3 камерни профили. За оптимален вариант се смятат пет камерните профили.

Как топлоизолира пвц прозореца?
В съвременната pvc дограма не са поставя само едно стъкло, а се остъклява със стъклопакети. В които херметически е затворен въздух или друг газ, така значително се намалява преноса на топлина.
Освен това, заедно с обикновените стъкла можете да поставите и енергийно ефективни стъкла. Благодарение на тяхното метализирано покритие тяхната топлоизолация се повишава.

Спасяване от шума?
Уморен от бръмченето на големите градове, съвременния купувач все повече и повече се интересува от звукоизолацията.PVC прозорците намаляват нивата на шума средно с 30 db – много добър показател, който ако е необходимо може да бъде значително увеличен.

Article Source

rating_off-36-3rating_off-36-3rating_off-36-3rating_off-36-3rating_off-36-3 (Няма гласове)
loading-47-2 Loading …

RSS feed © 2013 Статиите.ком
Powered by WordPress · Using Article Directory plugin · Theme by Dimox