Как да купя най-добрите мебели за своя дом?

Дошъл е момента да се нанесете в новото си жилище? Или старите мебели толкова са ви омръзнали? И в двата случая стигате до въпроса кои са най- подходящите мебели за мен. В тази статия ще се опитаме да ви насочим към правилната стратегия относно избора на мебели.

Още преди да сте се запътили към някоя мебелна къща, или да потърсите в интернет, трябва да си отговорите на няколко основни въпроса.

С какъв бюджет разполагам?

Определянето на средствата предварително, биха ви спомогнали да спестите изключително много време в търсене на мебели, които ви харесват, но не може да си позволите. Придържайте се към предварително определената сума за да не попаднете в ситуация, която би натоварила прекалено много бюджета ви.

Колко място имам за тази мебел?

Без значение дали ще сменяте холова гарнитура, маса, секция или портманто, първия въпрос който ще ви зададат в магазина е с колко място разполагате. Поради това , че в България 99% от жилищата са маломерни, големината на мебелите се оказва един от водещите фактори при избора на мебел.

Каква функция трябва да изпълнява?

Колкото и странно да звучи този въпрос, в него е скрита голяма доза истина. Примерно: Трябва ми диван? Ще го използвам ли всеки ден за спане? Не всеки начин на разтягане е подходящ за интензивно ползване за спане. Понякога това се спестява от продавач-консултантите. Доверете се и на своята собствена преценка, базирана на минали случки и опит или просто пробвайте в друга мебелна къща, там може да имат по-добра информация.

От какви материали е изработено?

Съвременното обзавеждане предлага богат асортимент на материали и цветове. Но износването на материалите във времето е коренно различно. Поискайте да ви обяснят по подробно за това. Също така различните материали са пряко свързани със стила на обзавеждане – помислете дали тази невероятна мебел би паснала на останалата мебелировка в дома ми?

Какъв стил да избера?

Вечния проблем!  Стилове всякакви – от забавни и закачливи до сложни и модерни. Най- важното е да стигнете до извода: Тази мебел е предназначена за мен и моето семейство. Щом на мен ми харесва, какво значение има дали на гостите няма да им допадне. Та нали те са гости и все някога ще си тръгнат, а аз ще си остана с моите мебели на които да се наслаждавам.

Ако все пак се затруднявате с избора обърнете се към професионален дизайнер. За съжаление днес в България има много псевдо дизайнери, затова проучете добре тази възможност и се посъветвайте с някой който вече има опит в използването на тази услуга.

Дано тази статия да ви помогне за по лесен избор на вашите мебели. Ако мислите, че можем да ви помогнем още повече в избора ви на мебели, моля посетете  ни на  нашия сайт www.mebelinipes.com Предлагаме ви елегантни и качествени мебели изработени от прецизно избрани материали, които са гаранция за издръжливост.  Ние успешно се реализираме и благодарение на изключително доброто съотношение качество – цена и кратките срокове на доставка.

HTML Version:

Text Version:

Как да купя най-добрите мебели за своя дом?

Article Url: