Мебели от масив по поръчка – цялостно обзавеждане

Преди време и на мен като на всеки нормален човек ми се наложи да търся мебели и обзавеждане за моят дом. Тъй като не съм специалист в областта, първото и най-лесно нещо което реших да направя е да се допитам до моят стар приятел Интернета. За съжаление количеството информация по темата се оказа невероятно голямо. В продължение на дни прескачах от сайт на сайт от форум на форум. Междувременно посетих и доста магазини в София и областта. Попаднах на каква ли не информация. След време вече даже започнах да се чувствам и малко специалист по темата. Оказа се че около 90% от предалганите мебели на пазара са ламинати.В по-добрият случай фурнировани плоскости с невероятни цени. Фирмите с този вид мебели се надпреварваха коя ще свали цената по-ниско за да ме привлече като клиент. Аз обаче се бях убедил, че мебелите които искам трябва да са от дърво – натурално масивно дърво, разбира се за това ми помогнаха коментарите и съветите на доста приятели в Интернет, пък и извън него. Просто нямах нужда от мебели които да сменям след две години с нови.

Мебелите от масив имат доста по-дълъг живот. Реших да продължа търсенето като се насочих към този вид мебели. Тук макари по-малък изборът също не се оказа лесен. Спрях се на няколко фирми и магазини, но се оказа, че те не предлагат цялостно обзавеждане. Все не можех да комбинирам мебелите в спалнята с тези в хола, да не говорим за кухнята. Търсенето продължи още няколко седмици. Разбира се мебелите не ми бяха спешни и можех да отделя време. До тук бях смалил възможните варианти до няколко и посетих всяка от фирмите и магазини по отделно, за да се обедя в качеството. Тъй като имах кола и възможност дори посетих фирми в Габрово и Троян.

В крайна сметка се спрях на фирма от Габрово. Фирмата е всъщност малка фабрика за производство на мебели. Произвеждат мебели за износ – предимно за Франция и за Българският пазар. Но най-хубавото бе това, че ми предложиха да обзаведат целият апартамент от хола, през спалнята до кухнята. Да точно така предлагат и кухни. Обясниха ми че няма проблем мебелите да са с мои размери. Разбира се цветовете не бяха проблем, предложиха ми четири вида дърво – дъб, череша, бук и липа. Аз се спрях на бука заради компромиса, който предлага между цена и качество. Оказа се, че фирмата произвежда и тапицирани мебели – поръчах си прекрасни дивани с Испанска дамаска. Накрая ми направиха отстъпка за цялостно обзавеждане и цените ми се сториха доста нормални. Мебелите бяха произведени и доставени за 40 дни. Нямах никакви забележки. В края на този пост искам да ви уверя, че ако имате нужда от класически мебели от масив то трябва задължително да обмислите и предложението на Фабрика за мебели Еврика – Габрово – www.evrika.bg