Предимствата на ламинирания паркет

Ламинираният паркет е предпочитана подова настилка, не само поради факта, че той е едно от най ефтините подови настилки. Предлаган в различни цветови нюанси той е търсено решение за модерният интериор. Неговите предимства в сравнение с другите подови настилки се крият както в начина му на монтаж, така и във времето за експлоатация и начина на поддръжка:

> Монтажът на ламината се извършва само за няколко часа. За монтажа на класическият паркет се изискват седмици, докато се монтира и започне да се експлоатира.

> От хигиенична гледна точка, ламината се почиства и поддържа много лесно. За неговото почистване се използват специални препарати, които предпазват ламината от мокрене.

> Може би като недостатък на ламинираният паркет може да се определи, необходимостта от честата му подмяна. В зависимост от натовареността в помещението ламината може да издъжи 4-5 години, а в помещения като спални е възможно неговата подмяна да е на 10 години.

> Цената на ламината е значително по ниска в сравнение с останалите подови настилки. Различните фирми за ламинат предлагат ламината на цени без или с включен монтаж, подложка или транспорт.

> В случаят недостатъка на ламината, може и да се превърне и в предимство. Винаги един ремонт освежава домът, а с подмяната на ламината може да подмените и неговият цвят и така да разнообразите интериора. Ламината се предлага в най-разнообразни имитации на дърво, което му дава предимството, че може да бъде комбиниран цветово с цялостното обзавеждане и мебели в дома.