10 приключения, които трябва да опитате

Светът е едно голямо село и в него има толкова разнообразни възможности за приключения, колкото са хората в него. Няма значение дали това ще е планински преход, планинско колоездене или просто едно красиво пътуване през живописни места, има толкова голямо разнообразие от възможности за приключения за всеки, без значение от физическото му състояние.

Екстремно спускане със ски

Карането на ски само по себе си е невероятно изживяване. Но когато го правите при екстремни условия извън пистите, тогава вече този спорт ви зарежда с такава доза адреналин, каквато може рядко да получите от другаде. Но все пак преди да го опитате, уверете се, че сте добре подготвени, тъй като опасностите при него са също огромни.

Скок с парашут

Някога мечтали ли сте си тайничко да имате криле и да летите като птица? Ако отговорът е да, тогава парашутизмът е точно като за вас. При този спорт човек се наслаждава на свободното падане след като е скочил от самолет и накрая се приземява благодарение на парашут. Най-вълнуващата част е тази между момента, в който скачате от самолета и момента, в който парашутът ви се отваря. През това време вие падате свободно към земята и усещате цялата сила на земното ускорение.

Сафари в Африка

Едно от най-страхотните сафарита, които може да изживеете, е в саваните на Африка. Прекарайте дни и нощи навън сред дивите животни и усетете какво означава да живееш като праисторически човек. Представете си колко вълнуващо ще е да се събуждате всеки ден от рева на лъва, да обядвате или вечеряте докато наблюдавате хипопотамите и да се движите с дивите слонове. Това определено ще е приключение, което дълго ще помните!

Делтапланеризъм

Ако изпитвате малко повече страх, за да опитате скок с бънджи или с парашут и искате да започнете с нещо малко по-леко, тогава можеби делтапланеризмът е точният спорт за вас. Ако искате да се реете високо в небесата и да усещате вятъра, тогава трябва да опитате от това. Ще видите света от един съвсем друг ъгъл.

Пътуване в Индия

Предприемането на пътуване през една от най-големите страни в света ще ви накара да се насладите на разнообразието от цветове и форми, което рядко може да срещнете в такава концентрация на едно място. Много хора са останали за винаги влюбени в тази страна след като веднъж са я посетили.

Рафтинг

Това е едно от най-екстремните и зареждащи с адреналин приключения, които може да опитате и то заедно с близките ви. Без преувеличения, рафтингът е наистина един от най-вълнуващите спортове. С него ще усетите цялата сила на природата в най-чистия и вид.

Посещение на Гранд Каньон

Това е едно от най-живописните и невероятни места на света. Позволете на авантюристът във вас да се събуди и отидете и усетете магията на това прекрасно място. Няма човек, който да не е останал възхитен от гледката на това чудо, което природата е създала.

Скално катерене

Това е екстремен спорт, при който човек изкачва вертикална скална стена благодарение на подсигуряването, което има чрез алпийската екипировка. Този спорт изисква много техничност, гъвкавост, издържливост и невероятно силна психика, за да преодолеете страховете и инстинктите си за самосъхранение и да се доберете до крайната точка. Не е за всеки, дори атлети, които на други места показват отлични резултати, тук не успяват. Но опитате ли веднъж и изкачите ли предначертания маршрут, чувството, което ще изпитате е несравнимо с всичко останало!

Скок с бънджи

Вече споменахме за скачането с бънджи и то е друг вариант на това да усетите тръпката от свободното падане. Тези, които са го опитвали знаят какво е усещането да застанеш на ръба, да гледаш надолу в бездната под теб и тялото ти да не иска да направи тази решителна крачка напред. И след като обаче скочиш, (ако може и без чужда помощ!) в секундите, през които летиш към земята, ще получиш такъв прилив на адреналин, че след това ще ти е необходимо дълго време, за да се опомниш. Препоръчваме го за търсачите на силни усещания!

Пътешествие зад полярния кръг

Дайте да изследователя във вас пътешествието, което ще помни за цял живот. Посетете места, където можеби не е стъпвал човешки крак и наблюдавайте дивите животни в тяхната естествена среда. Ще се срещнете с един удивителен свят, който въпреки суровите условия, е изпълнен с живот.

Това е нашето предложение за добро прекарване на новата 2012 година. Надяваме се, че ви харесва и дори да не изпълните целия списък, започнете отнякъде, а ние ви гарантираме, че изживяванията ще си струват.

Пожелаваме ви в най-добрия смисъл да имате една екстремна година!