240 депутата са много

Всички говорят за криза.Почти всички я усещаме на гърба си.Засегнат е почти целия народ.Тепърва ще става по-зле.

Няма нужда да казваме за кого няма да има криза.Всички знаете за кого става въпрос.Една от скритите цели на тази криза е точно такава в световен мащаб: Стягане на редичките на обикновените хора. И нашата страна не е някакъв остров на стабилността. Напротив.

На фона на бедстващите безработни и социалнослаби хора, в чиито редици ще се влеят още работещи, една много малка част от хора ще изчакат да изпокапят протестиращите и недоволните. Човек, когато мисли за семейството си и за прехраната, не може да си позволи „лукса„да отсъства от работа за да ходи по митинги.

За страна малка като нашата по население, и продължаваща да намалява от принудителната работна емиграция 240 депутати са много.

Има доста страни, които са и с по-голям брой на населението, които не биха си позволили лукса да изхранват толкова много депутати. Нито са ефективни, нито от толкова години насам са направили поне един закон, който да е работещ, и който да не е преправян по  няколко пъти.

120 са напълно достатъчни.

Ако искаме нещо да се промени, промените трябва да почнат отгоре. Ако трябва референдум, нека хората да мислят за този път за промяна.

Говорят за стягане на колани, и че заради кризата се съкращават работни места. Да сте чули да са си намалили заплатите? Или да си съкратят бройката? Или да не получават няколко  месеца заплати?

Само дето е малко вероятно да се случи. Референдумът също.