3 Основни Фактора за Избора на Марка Гуми

За какво трябва да внимавате при покупка на автомобилни гуми, и защо просто не купите най-евтините?
Евтините автомобилни гуми ще ви спестят пари в краткосрочен план. Такива гуми се износват по-бързо и ще трябва да се сменят по-често, отколкото гумите с по-добро качество. Другата гледна точка е, дали по-евтините гуми са подходящият тип за вашия автомобил. Гумата с лошо качество може да окаже влияние на вашия автомобил, което от своя страна да увеличи разхода на гориво и това ще ви струва повече в дългосрочен план. Ако ви е трудно да избирате между две различни марки гуми, има три други важни фактори, които трябва да се вземат предвид.

1.Спирателна способност

Това зависи не само от качеството на спирачките, които определят колко бързо една кола да спре. Автомобилни гуми са основен фактор при спирането на автомобила в зависимост от условията на шофиране.

2.Шарките протектора

Дизайнът на протектора на гумата може да повлияе при мокри и сухи условия. Аквапланинга може да бъде проблем при влажни условия и различните шарки на протектора оказват влияние за предотвратяването му.

3.Ниско ниво на шум при шофиране

Някои автомобилни гуми са по-тихи от другите, което е важен фактор за комфорта при шофиране, ако прекарвате голяма част от времето си зад волана.

Най-добрият подход при закупуване на нови гуми е да се обадите един специалист по автомобилни гуми, като Evtini-Gumi.com. Тeхните експерти могат да ви дадат безпристрастни съвети относно най-добрите гуми, въз основа на изискванията на вашия автомобил.

Класацията за 8-те най-продавани марки гуми се базира на потребителски мнения и оценки, като основните три фактора за класификацията на марките гуми са спирателна способност, ниско ниво на шум и шарки на протектора.

Това са 8-те най-продавани марки гуми:

1. Goodyear – Ниско ниво на шум, изключителен дизайн на протектора, висока степен на безопастност при всякакви условия на шофиране. 2. Bridgestone – Ниско ниво на шум, дълъг пробег, комфортно шофиране. 3. Michelin – Ефективни с по-нисък разход на гориво, ниско ниво на шум, висока степен на безопастност при всякакви условия на шофиране. 4. Continental – Много добро сцепление на сняг и лед, ниско ниво на шум. 5. Pirelli – Добро сцепление при всякакви условия на шофиране. 6. Kumho – Ниско ниво на шум, много-добър дизайн на протектора за безопастно шофиране и аквапланинг. 7. Hankook – висока степен на безопастност при всякакви условия на шофиране.

8. Yokohama – Дълъг пробег и висока степен на безопастност при всякакви условия на шофиране.