3 съвета за избора на правилната за вас раница

Когато попитате някой за избора на добра раница, повечето хора, които нямат опит в туризма, ще кажат, че това е просто раница. Но изборът на правилната раница, от която се нуждаете, хич не е малък проблем за хората с опит. Никога няма да бъдете благодарни на добрата раница, освен ако не сте имали опит с лоша такава.

В тази връзка, по-долу ще намерите няколко съвета, които ще ви помогнат в избора на добра раница.

1. Познайте изискванията си – Изискванията на хората, които правят преходи и тези, които лагеруват, са различни. Едни взимат със себе си колкото се може по-малко инвентар, а други всичко, от което решат, че евентуално биха имали нужда. Каквото и да носите със себе си по време на вашите пътешествия, то ще е базата, върху която ще стъпите в избора си на раница. Определете добре каква нужда от пространство имате. В повечето случаи компетентните продавачи ще ви окажат помощ в избора на правилна за вашите изисквания за пространство и обем раница. За целта дори може да се опитате да измерите всичко, което бихте взели със себе си на най-дългия преход, който възнамерявате да направите.

2. Удобна ли е раницата – Може би това е най-важната точка, която трябва да имате предвид, когато избирате раница. Всеки човек, който тръгва някъде би искал да може да носи възможно най-много товар с колкото се може по-малко усилия от своя страна.

Добрата раница разпределя тежестта равномерно и ефективно. По този начин на вас ви е по-лесно да я носите. Най-добрия начин да разберете това е да го усетите. Можете да видите как е направена раницата с цел да поема натоварването и преди да я купите да се уверите, че е удобна.

Обикновено повечето раници имат гръдни колани, които помагат да се стабилизира товара. И тези колани гарантират удобство и устойчивост. Кръстните колани не трябва да ограничават дишането ви, нито пък да бъдат прекалено отпуснати, защото така развалят устойчивостта. И двата колана могат да се регулират лесно и може да го правите дори в движение.

Раниците винаги ще се различават една от друга по отношение на дизайна си и всички фирми производители ще твърдят, че предлагат нови и подобрени в това отношение раници. Най-добрия начин да разберете колко са добри обаче, си остава опитът.

3. Рамката – това е тази част от раницата, която я поддържа леко извита по гърба ви и по този начин разпределя товара така, че да може да полагате по-малки усилия, докато я носите. Не всички раници имат такива рамки, въпреки че вече всеки производител, които държи да се наложи на този пазар, прави продуктите си с такава рамка. Особено ако планирате дълги преходи с много товар със сигурност ще искате раницата ви да е с рамка.

4. В допълнение – Докато купувате раницата си обърнете внимание на това дали тя е добре пригодена за всякакви климатични условия. Също трябва да помислите как ще прикрепяте към нея и друго оборудване като туристически щеки, пикел, котки и т.н. Обикновено за целта раниците имат допълнителни връзки и каишки.

Заключението е, че добрата раница определено има голямо значение за доброто ви изкарване сред природата. И изборът на такава със сигурност ще способства това. Просто помнете, че трябва да избирате разумно, защото вашата раница ще бъде най-верният ви приятел. Забавлявайте се!