5 трика за привличане на посетители към вашия сайт

blogging-300x199-1

В тази статия ще прочетете няколко трика, чрез които да увеличите драстично трафика към вашия блог. Следвайки тези принципи ще получите повече трафик незабавно, но имайте предвид, че може и да се случи бавно във времето. Усилията няма да останат напразни, просто в някои ниши нещата се случват по-бавно, но не се отказвайте лесно, а продължете напред.

1.Коментиране по блогове, размяна на връзки, писане на статии в директории за статии или в други блогове – Коментирайте по блогове със сродно или свързано по някакъв начин съдържание, като разбира се трябва да се пишат само смислени неща. Така ще бъдете забелязани и ще получите много и разнородни посещения.

Също така питайте за размяна на връзки със собственика на блога, след като известно време обменяте коментари и мнения. По този начин печелят и двата блога – получавате взаимно повече трафик и по-висок PR в Гугъл, т.к. ще имате повече релевантни връзки.

На по-късен етап предложете на блогъра да станете Гост блогър и да публикувате статия в неговия блог, като си издействате поставянето на връзка към вашия блог.

Напълно безплатно можете да направите това в Директория за публикуване на статии, като някои дават до 3 безплатни връзки. Напишете полезна статия, за аудиторията, която ще я чете.

2. Публикувайте съдържание често – Спорен е въпросът колко често трябва да се прави това, но е хубаво по 3-4 статии на седмица да се появяват, разпределени във времето. Можете да ги напишете наведнъж но ги публикувайте една по една. Търсачките като Google обичат сайтове, чийто съдържание се обновява често.

3.Участвайте във форуми – Най-вероятно има поне няколко посещавани и авторитетни форума в нишата, в която е и вашият блог – например: форум за туризъм, форум за фотография, форум за домашни любимци и т.н.

В повечето форуми можете да поставите в подписа си Link към няколко сайта – възползвайте се от тази възможност и когато поствате редовно ще бъдете възнаградени по най-малко два начина: а) ако публикувате умни неща, то много посетители ще видят подписа ви и ще искат да разгледат вашия сайт б) Гугъл ще ви възнагради с по-висок PR, заради повечето връзки, които ще има към вашия сайт.

4.Използвайте сайтовете за социален Букмаркинг – Добавяйте вашите статии в такива сайтове и ще спечелите много трафик, а след време някой от посетителите ще станат ваши лоялни читатели, особено ако изпълнявате препоръката от точка 2. Такива сайтове в България са: Svejo.net, Ping.bg, Lubimi.com

5.Бъдете автор на това, което публикувате – най-лесно е да хванете статия от друго място и просто да я Paste-нете във вашият нов блог. Не правете това. Първо, така най-вероятно ще нарушите авторските права на сайта, от който вземате съдържание и второ Google ще ви накаже и няма да ви изпраща потребители, когато търсят за нещо свързано с вашия сайт. Опитайте се да творите сами, като разбира се можете да взаимствате идеи, но пречупете нещата през вашия поглед. Преразкажете една част, друга част напишете изцяло сами, дайте вашето мнение, питайте за мнението на вашите читатели и после оформете нова статия със събраната информация.

Това е само малка част от това, което можете да направите за вашия блог, за да получите посетители. Работете усърдно и ще бъдете възнаградени. Понякога са необходими 2-3 месеца за да се видят първоначалните резултати от усилията ви, а 5-6 месеца за да достигнете добро ниво и постоянство в посещенията.

Автор: Пламен Петков