6 неща, които разрушават връзката

1.Раздразнение

В началото онези малки нейни странности са толкова чаровни, но с времето стават все по-… да си го кажем, дразнещи. Раздразнението е нещо, което бавно и сигурно разяжда основите на една връзка.

Можеш да се справиш с него, като се замислиш, че и ти имаш своите навици, които може би тя не харесва. Никой не е съвършен и никой не би трябвало да търси съвършенство в една връзка. Разберем ли това, не би трябвало да се дразним от някакви малки неща.

2. Липса на интерес

Късно вечерта се срещате или се прибирате, ако живеете заедно, и ти нямаш никакво желание да чуеш как е минал денят й, защото твоят е бил ужасен и не искаш да те товарят допълнително. Предпочиташ да си легнеш, сам и в тишина.

Взаимният интерес е важен за една връзка. Но основният проблем е, че жените имат доста по-голяма нужда да споделят и да говорят. Ние предпочитаме да си помълчим, размишлявайки за някой проблем, отколкото да говорим за него с гаджето. Затова трябва баланс – осигури й поне малко внимание от своя страна, чуй нейните проблеми и спомени своите съвсем накратко. Така едновременно няма да се дразниш, че трябва да говориш за тях, и няма да доведеш разговора до нейното обвинение: „Ти нищо не споделяш с мен!“.

3. Премълчаване

Без значение дали е някоя нейна постъпка или дразнещ навик (не от малките неща, за които стана дума), ние често предпочитаме да замълчим, а и жените също.

Връзка със скрити разочарования е нещо като гнил плод. Когато за едно нещо не се говори, то не изчезва от само себе си. Напротив, намира най-противни начини да се появи. Това се решава лесно – чрез един спокоен разговор.
4. Прекалена откровеност

Ти не искаш да знаеш какво точно е правила в леглото с бившия си приятел. Тя не иска да знае какво в действителност мислиш за онази дългокрака съседка. Просто и ясно.

Това не значи да се лъжем. Просто някои отговори е по-добре да са леко преиначена истина, отколкото пълна откровеност. Такова е желанието и на двете страни.

5. Липса на компромиси

Инатът понякога е полезен, но във връзките той обикновено е нещо лошо, ако е в прекалени количества. Ако никой от двамата не желае да прави компромиси, обикновено нещата не вървят на добре.

Решението отново започва с разговора. Това не значи вменяване на вина или търсене на някакви измислени причини за компромис като „Аз направих това предишния път, сега е твой ред“. Това само по себе си е добър принцип, но не е достатъчна причина.

6. Липса на уважение

Ако жената смята партньора си за неудачник в живота, а мъжът смята, че партньорката му е ограничена, това не е връзка.

Такива чувства не би трябвало изобщо да се появяват във връзка, започнала по взаимно съгласие. Ако те са нещо моментно, най-доброто лекарство е да си припомниш хубавите неща у другия и да разбереш, че той заслужава уважението ти. Ако обаче ти е трудно да направиш това… Тогава нещата не изглеждат добре. Без взаимно уважение една връзка е чисто и просто невъзможна.

Източник : БГ Днес

HTML Version:

Text Version:

6 неща, които разрушават връзката

Article Url: