7 изпитани стъпки за повече креативност

В днешно време, за да успееш в бизнеса, независимо дали работиш за някоя компания, или за себе си, е необходимо да ти хрумват нови и блестящи идеи, за да го направиш по-успешен. Всеки предмет на този свят, създаден от човека, първо се заражда като идея в нечия глава и ние извличаме ползата от нея, превъщайки тази идея в действие. Най-важаното нещо е, че тя трябва да бъде в полза на останалите, а твоята главна цел – да решиш проблемите на хората, измисляйки някой нов продукт или дори процес, правещ живота им по-лесен. Да се справиш с това не е никак лесно, но с помощта на тези 7 полезни съвета ще ти бъде по-лесно по пътя на хрумването на няколко фантастични идеи!

1) Първата и най-важна стъпка е да вярваш, че ти си изобретателен! Кажи на себе си, че ти можеш да създадеш нови идеи. Просто си дай време насаме, за да може въображението ти да изследва нови възможности!

2) Запиши си някои детайли, свързани с проблема, който искаш да разрешиш. Това е отличен начин да започнеш изпълнението на своята цел, свързана с правенето живота на група хора по-лесен, независимо дали тя е от обркъжението ти, или друга група от обществото.

3) Вземи голям лист хартия и си отдели час и половина да седнеш и да запишеш всички хрумвания и решения относно проблема, за които се сетиш. Мозъчната атака ражда у теб всякакви идеи, каквито ти минат през ума. Запиши всичките, независимо колко тъпи ти се струват на пръв поглед.

4) Веднага щом приключиш, прегледай листа си и избери 10-те решения, които изглеждат най-осъществими и полезни. Това са идеите, които вече можеш да превърнеш в действие. Именно думата действие е важната тук, защото идеите си остават само само идеи докато не направиш нещо с тях!

5) С листа с избраните 10 пред теб си задай въпроса: „Какво, ако превърна в дело това решение? Ще разреши ли то наистина проблема и как ще бъдат облагодетелствани останалите от него?“

6) От това упражнение трябва да можеш да познаеш решенията, които биха допринесли най-много. Затова ограничи избора си до 1-2 идеи, които осигуряват най-голяма полза.

7) След като вече си направил своя избор, остава само да предприемеш  превръщането му в дела!

Най-важното нещо, което можеш да направиш, за да бъдеш по-креативен, е да повярваш в собствените си възможности. Винаги бъди позитивен и непрекъсно си повтаряй, че ти можеш да се справиш.

Не ми остава друго освен да ти пожелая успех с хрумването на все повече и повече чудесни идеи!