Flash технологиите при web сайтове – с какво помагат

Може да отбележим много от големите марки като Coca Cola примерно да започват да ползват уеб дизайн, основаващ на Flash технологиите, за да извлекат изгода от техните силни страни и невероятно представяне посредством използването комплексни анимации пред разчлините видове потребители. Flash, като способ от високо ниво за генериране на уеб дизайн за прекрасни и функционални уеб сайтове се разширява все повече, а това кара добре познатите компании да гo избират при представяне на своите и специфични услуги и продукти в Интернет. Най-често подобни уеб сайтовебиват използвани с презентационни цели и нямат за цел да рекламират дадена марка, а само а само специфичен нейн продукт, като отговор на широка, протичаща успоредно рекламна кампания. Flash уеб сайтовете имат своите силни страни в няколко направления, а те са:

Интерактивност – скриптовият език представян за ползване и интегриран във Flash, използващ наименованието Action Script предлага големи възможности за фийдбeк с юзърите на уеб сайта. Вследствие от тези технологии web дизайнери и програмисти изграждат добре изглеждащи сайтове и онлайн игри, а това в повечето случай кара потребителите да се завръщат.

Съвместимост – благодарение използването на Flash, не се налага да се измъчвате дали вашият нов web сайте е с подхождащ дизайн за визуализиране в различните браузъри. Не е необходимо да се обсъжда дали отделните елементи ще се визуализират правилно при Internet Explorer, Firefox, Opera или Safari, защото направения с Flash уеб дизайн ползва Flash Player, ,за да може да бъде показан на user-те, инструмент широко интегриран в новите браузъри. За да се постигне добър уеб сайт е необходим и съответно добър уеб дизайн.

По-добра визия на сайт, посредством анимация – благодарение на Flash технологията можем да създадем по- привлекателен и резултатен web сайт, който е интересен на аудиторията, , а и освен това има и добра визия – често и нетипично от занчителен процент от познати web сайтове в интернет. Flash анимациите се основават на векторни изображения, а това повишава качеството на всеки визуален детайл от вашия сайт.