Google пуска нови опции за търсене

Google пусна два нови продукта, които ще променят начина, по който потребителите търсят изображения и новини. Компанията представи и нова версия на Google Labs, с която хората ще могат да виждат върху какво работят инженерите й.

Опцията Similar Images ползва картинка, вместо текст, за да търси подобни изображения. Така потребителите могат по-лесно да сортират резултатите като кликват върху даден линк. Опцията Timeline пък извлича информация, която вече е в Google News, и я подрежда в хронологичен ред.

Хората, които търсят по определена тема, ще виждат списъци със статии, снимки и клипове, подредени по дата, седмица, месец или година. Резултатите ще могат да се стесняват до конкретни новинарски източници, списания или блогове.

Новата версия на Google Labs трябва да представя по-бързо прототипите на потенциалните потребители, за да може и по-лесно да отхвърля неподходящите идеи или да модифицира други продукти на по-ранен стадий.

Директорът на отдела за контрол на продуктите в Google Ар Джей Питман заяви: „Идеята, която се опитваме да развием в Labs и останалите ни нововъведения, е да запълним празнината между момента, когато се ражда новата идея и мига, в който тя се предоставя на потребителя за одобрение.”

„Не сме съвсем сигурни какъв път ще поеме отрасълът и накъде отива икономиката, но знаем, че иновациите в Google са живи и здрави. В този момент нововъведенията са жизненоважни за всяка компания.”

Материалът е преведен от UTalkMarketing и се публикува под редакцията на PR Kernel.