Light Tape® – уникална идея за осветление от INDESIGN

Представете си електирческа лампа, която е тънка колкото кредитна карта, налична в най-различни цветове, която може да бъде огъната или увита около всякаква повърхност, с дължина над 100 метра, вън или вътре и чиято цена на експлоатация е много по-ниска от тази на традиционните електрически лампи.

Това ваче е реалност. Вижте една наистина страхотна идея за осветление, която има голямо приложение в интериорния дизайн.

Всъщност, това е множе би най-важното изобретение в областта на осветлението след създаването на елекрическата крушка. Light Tape® ще промени Вашият начин на мислене относно какво представлява осветлението.

Какво е Light Tape®.

Light Tape® е най-универсалната форма на осветление произведена до сега. Патентованите технологии и производствени процеси правят Light Tape® най-дългата, най-тънката и най-ярката електролуминисцентна лампа в света.

Лесна инсталация
Light Tape® е изключително гъвкава и лека и може да се увива около ъгли и други неравни повърхности, които са недостъпни за досега съществуващите технологии. Работи навън толкова добре колкото и вътре.

Дълги инсталации, само с едно захранване
Една инсталация с дължина 100 метера и ширина 12.7 мм може да използва само с едно захранване. Същвременно яркоста на лентата е постоянна по цялата и дължина. Light Tape® много добре пригодена за присвяткащи ефекти.

Дълговечна, не изисква поддръжка
Light Tape® работи с години като практически не изисква никаква поддръжка, използвайки изключитлено малко елекроенергия.

Изключително издържлива, реже се с ножица
Light Tape® не съдържа стъкло и газове и не излъчва топлина. Издържа на вибрации, може да бъде огъната, увита, идеална за употреба на транспортни средства и пътно означение.

Невероятна енерго-ефективност
Light Tape® с дължина 91 m и ширина 2.5 см консумира по-малко енергия отколкото 100 ватова крушка. Средният разход на енергия е само около 0.04 ма/кв. см. Light Tape® е несъмненно най-енерго ефективната форма на осветление която съществува в момента. Като допълнително предимство, лентата не съдържа стъкло, газове и живак и не излъчва никаква топлина.

Производителят на Light Tape® е Electro-LuminX и се произвежда единствено в заводите на фирмата в САЩ.

Изброените по-горе предимства правят Light Tape® наистина уникална идея за осветление. Всичко зависи от въображението на дизайнера, какво повече можем да искаме Можем да направим наистина уникални форми и да поставим осветление на места, на които досега беше немислимо.

Вижте един наш интериорен проект, в който използвахме Light Tape® в комбинация с опънат таван. Примера доказва, че наистина могат да се направят невероятни форми.

Приложенията на Light Tape® са наистина много: архитектура, всякакви интериори (жилищни и обществени), за сигнализация, в рекламата, в автомобилната интустрия и т.н.

Информацията е взета от сайта на българсикя представител на Light Tape®, ето линк към сайта им.

Студио за интериорен дизайн INDESIGN