NOD32 – Сигурност преди всичко

Разнообразието от антивирусен софтуер е голямо, но всеки потребител трябва да умее да избере защита, отговаряща на това което му трябва. Основния признак, по който избираме каква антивирусна програма да използваме е надеждността.

В последно време особено популярна стана NOD32 на компанията ESET. Този продукт притежава всички качества на една добра антивирусна програма – надеждност, лекота, бързина, удобен интерфейс и чести обновявания. NOD32 е продукт от ново поколение, доказал се в областа на защитата още от създаването си.

Обща информация

Стартирането на програмата може да се извърши от две места – от изведения пряк път в менюто Start или от tray иконата с таскбар-а (). Във втория случай се отваря NOD 32 Control Center, в който са изведени всички функции на програмата. Именно оттук можете да направите каквито и да било настройки по NOD32. Ако използвате иконата (NOD32), ще се отвори NOD32 On-Demand (Manual) Scanner, от който може да извършите сканиране на цялата система или на отделни обекти.

Програмата разполага с няколко модула за защита на вашата система:

AMON (Antivirus Monitor) – наблюдение върху достъпа на файловете. Предпазва от попадане и отваряне на заразени файлове и предпазва от създаването на такива.

DMON (Documents Monitor) – този модул сканира всички документи на Microsoft Office (след версия 2000).

EMON (E-mail Monitor) – това е допълнителен резидентен модул, сканиращ писмата по електронната пощам, пристигащи по MAPI интерфейс.

IMON (Internet Monitor) – модул, сканиращ файловете, които получавате или изпращате от и по интернет.

NOD32 (NOD32 On-Demand Scanner) – чрез този модул можете да сканирате, когато поискате вашата система или външен носител на информация (дискети).

Търсене в интернет