Nokia и Windows Phone 7 – слух или реалност?

През последните няколко години, Nokia значително изостана от останалите производители на мобилни телефони. Тя остава лидер, но пазарният и дял тенденциозно спада.
Нека разгледаме nokia n97 – доскоро флагмен на компанията. Телефонът излезе на пазара с бъгове. Софтуерът на nokia n97 изглеждаше страшно несъзрял и откровено неприятен за работа. Дори реномето на компанията не можа да спаси устройството от провал. Не това обаче е целта на статията ни.. Според последната информация в мрежата Stephen Elop (CEO на Nokia), споделя, ще на събранието на акционерите на 11 февруари 2011 година, ще сподели визията си за новата стратегия на Nokia. Той споделя, че компанията трябва да се движи по-бързо, ако иска да си възвърне загубените позиции. По-конкретно, според него, компанията трябва да има по-добра стратегия относно операционните системи.

„Играта се промени от битка между устройствата в борба на екосистеми.” „Нашата индустрия се промени и ние трябва да се променяме по-бързо.”

Elop намеква, че не е невъзможно, Nokia да направи завой и да погледне и към други операционни системи в жестоката борба за пазарен дял напоследък. Не се споменават конкретни имена на операционни система, но към момента това е възможнода стане само с Android OS и Windows Phone 7 OS. Напомняме Ви, че имаше слух, че Nokia и Microsoft са в преговори за пускане на WP7 телефон в края на миналата година.
Дали това ще се окаже правилната посока за Nokia? Ами защо не всъщност.. Nokia имат добри контакти с мобилните оператори в цял свят. С добър продукт, те лесно могат да направят огромни продажби. Това, реално погледнато би било от голяма полза и за Microsoft и тяхната нова операционна система – Windows Phone 7. Дали ще се появи скоро този тандем? Времето ще покаже, а ние ще сме тук за да го отразим icon_smile-1-7
Вие какво мислите? Бихте ли използвали Nokia с операционна система Windows Phone 7?