Антрето – първо впечетление за дома

Полезни съвети, как да аранжирате в хармония предметите в антрето си: Всичко започва от входната врата, хубаво е на нея да има табелка с надпис, кой живее в нея. Също така ако е на улица, добре е над нея да се сложи номер и име на улицата на която се намират. Входната врата трябва да се отваря лесно и плавно. Пазете около нея чисто за да не пречи нищо на отварянето и притварянето и.

Според философията на фън шуй първото нещо, върху което попада погледът при влизането в дома е онзи елемент, който е свързан с Вашите пари. Ако виждате синьото пластмасово кошче за отпадъци например, може би асоциирате парите си именно с отпадъците. От друга страна свежите цветя са символ на благоденствието, затова е добре първото нещо, което виждате при влизане да бъдат например жълти лалета (счита се, че този цвят привлича парите), тучна природна картина, керамична поставка за чадъри или въобще всичко онова, което е естетически красиво за Вас самите.

Стълбите или дюшемето, трябва да бъдат стабилни, да не скърцат при стъпване. Когато всичко в дома ви е масивно – самия вие изпитвате сигурност. Аксесоарите и дребните детайли, трябва да изглеждат красиво и да работят безпроблемно. Самата врата не трябва да скърца. Дръжката трябва да се движи бавно. Мебелите трябва да са компактни и лесни за употреба.  Ако нямате портманто във фоайето се погрижете мястото да бъде добре осветено и да го пазите чисто и спретнато. Доброто осветление винаги зарежда с допълнителна енергия. Антрето трябва да бъде и израз на Вашата същност – да изразява мирогледа ви за живота, да представя дома.