Булчинските букети – форма, цвят и подредба

Всяка една модерна жена иска, когато и ако дойде нейният сватбен ден да бъде най-красивият и най-незабравимият. Освен всичко останало по подготовката на една сватба, голямо значение има и булчинският букет. Днес има голямо разнообразие на букети, измежду които може да избира една булка. Или може да се направи специален от нейните любими цветя, които биха подчертали индивидуалността й по незабравим и красив начин.

Основното, което вече трябва да се знае, че вече белият цвят не е задължителен – нито за булчинските рокли, нито за булчинските букети. Освен бяло, днес може да се видят рокли, аксесоари и букет, в елегантно розово, нежно зелено, бледо лилаво, синьо и други цветове. Дори ярко червено. Когато си избирате рокля и останалите аксесоари се съобразете преди всичко с факта, че те трябва да ви стоят добре на вас, и вие да се чувствате доволни от избора си. Все пак е добре да се съобразите със стила на сватбата при избор измежду много букети или ако сте решили да си изберете онлайн цветя за по-бързо, лесно и удобно, вместо да губите време в обикаляне по различните магазини и магазинчета за цветя.

Има си общо правило, което казва например, че цветята, които са част от булчинския букет, са водещи и в украсата на колата, църквата и ресторанта. Или най-малкото, ако сте решили да са друг вид, то поне трябва да са в същата цветова гама, като булчинския букет. Все пак е добре да си подхождат помежду си. И няколко основни неща накратко за вашият букет за сватбата:  
1. Когато си избирате един от многото цветни букети или си правите поръчка на доставка на букети, знайте, че трябва да следите за това дали той подхожда на вашата фигура. Например, ако сте по-фина няма как да си вземете обемен букет, колкото и да ви харесва, просто няма да ви отива. По-добре се спрете на кръгъл букет. И обратно, ако сте висока и по-едра, изберете един пищен букет, който ще отклони вниманието от фигурата ви. 2. Съобразете букета и с вашия тоалет. Харесали сте по-нестандартна рокля, с асиметрични линии, семпла и изчистена? Тогава вашият букет трябва да е от издължените видове букети, от който да пада зеленина и от един до три вида различни цветя. 3. Много е важно и през кой сезон се прави сватбата. Това също може да повлияе на избора на букет.

И преди всичко не се притеснявайте да бъдете различни и неповторими. Знайте, че на сватба важи правилото, че всяка булка е красива. Не е нужно да се придържате към традициите, а вашият букет може да се състои даже от едно цвете, но пък впечатлително, като за цял букет. Например лилия, орхидея, амарилис.