Дарбата да се харесваме и успехът в живота

Майката Природа се грижи отлично за децата си.Казвам го буквално: За децата си.

Мисля, че всички сте забелязали, че малките бебета,  като котенца, кученца, зайченца, пиленца и т.н. инстинктивно предизвикват в повечето хора чувство на симпатия и желанието да ги закрилят и да се грижат за тях. Това чувство е заложено от Природата като гаранция, че ще получат всички грижи, обич и защита,от които се нуждаят за да пораснат. И ги получават. Един нормален човек не може да устои на това чувство и дава всичко от себе си. На самия него също му е много приятно  и необходимо да се грижи за тези  малки беззащитни същества, от които получава в замяна обич.

Това е велико чувство и всеки, който го е изпитвал знае това.

Следва интересната част:

Някои хора запазват за цял живот това невероятно качество да са харесвани. Те не полагат някакви съзнателни усилия за това. Както се казва-това им идва отвътре. И цял живот използват това,за да постигнат успехи,да бъдат харесвани и закриляни. Дали съзнателно,или не е друг въпрос.

Сигурна съм, че всички познавате поне един такъв човекИнтересно е,  те иначе може да нямат никакви други кой знае какви  положителни качества като например интелигентност, честност, доблест и т.н. Дори обратното. Не е задължително и да са физически привлекателни и красиви.

Много често са използвачи, нечестни, мързеливи и на тях не може да се разчита.И въпреки това на тях всички им помагат. Услужват им с пари когато са закъсали. Прощават им всички грешки и слабости. Прощават им  дори големи прегрешения, които не биха простили на никой друг. И тези щастливци продължават да бъдат харесвани, закриляни и обичани.

Това са галениците на Съдбата и Природата. При тях е запазено именно това детско излъчване на микролептони, които задействат точно центровете в човешкия мозък отоговарящи за майчинското и бащинското   чувство в хората.

А какво да правят всички хора, които я  нямат по рождение тази дарба ?

Това е цяла наука, изследвания се правят в много страни, имат и някои частични успехи. Но универсалната рецепта е много проста и близка до ума и аз я знам.

Свещена Простота-както се казва.

Като начало ето един простичък  съвет от мен:

Мислете за себе си като за зайче, пиленце, котенце – което малко животинче най-много харесвате и се опитайте да се държите  като него. Успех!

HTML Version:

Text Version:

Дарбата да се харесваме и успехът в живота

Article Url: