Да напишем електронна книга

531751193348040-300x197-1

Ако вече се занимавате с информационен интернет бизнес или обмисляте да започнете такъв ще трябва да напишете поне една електронна книга. Повярвайте ми, това отличава истинския предприемач от новобранеца в бранша.

Защо?

Съществуват множество ползи:

1. Електронната книга е чудесен инструмент за формирането и укрепването на репутацията Ви. Най – силно се отнася за тези предприемачи, които се занимават с консултантски услуги. Името може би не е всичко но е от изключително значение.

Отговорeте ми на следния въпрос – На кой предприемач бихте имали повече доверие:
този, който е прочел десетки умни книги или този, който е написал дузина такива?

Не е необходимо да отгатвам отговора Ви защото е очевиден.

В интернет има много блогове на различна тематика. Би било чудесно ако авторите им мислеха за читателите си. Би било чудесно ако мислеха и за името си.

Страхотна идея е да се раздават такива екземпляри на семинари, конференции, консултации и други. Вместо визитна картичка клиента може да получи страхотна книга. Тя Ви представя в най-добрата светлина – авторитетен, интелигентен, образован.

Със сигурност една голяма част няма да прочетат книгата Ви, възможно е да не я отворят, но какво от това? Най-важното, е че всеки път когато бъде погледната ще напомня за личността Ви.

2. Факта, че се явявате автор на електронна книга ( още по-хубаво няколко) дава страхотна възможност да повишите цената на услугите и товарите си. Както написах по-горе една книга непременно издига името Ви. Колкото по авторитетен сте толкова повече ще бъдете търсен. А търсенето определя цената.

3. Голяма част от информационните товари ( аудио или видео интервюта, курсове на DVD дискове и други.) по своя характер са достатъчно скъпи. Следователно само малка част от целевата Ви аудитория ще има възможността да ги купи.

С електронната книга нещата стоят по съвсем друг начин.

По правило, електронните книги не са скъпи, следователно голяма част от аудиторията ще може да си ги позволи. По този начин създаването на репутацията Ви ще става много по-бързо.

Не е задължително да я продавате. Можете да я използвате като бонус към основната си услуга. В интерент има нялколко предприемача ( Белчо Христов, Любомир Иванов, Апостол Апостолов), които «подаряват» творенията си на всеки клиент. Това е много мъдър подход….

4. Книгата е чудесно средство за изграждането на доверителни отношения с платежоспособни клиенти. На този факт обърнете специално внимание.

Да предположим, че в асортимента Ви се намира товар, който носи изключително висока печалба. Това директно означава, че цената му е много висока – примерно обучителен курс на DVD дискове включващ видео и аудио файлове и напечатан текстов материал.

Точно тук се появява големия проблем : как ще продадете толкова обемен и скъп информационен товар на потенциален клиент, който за първи път Ви вижда в живота и изобщо не Ви познава?

Като цяло решението е просто – трябва да използвате една маркетингова тънкост. В началото може да предлагате на всеки нов клиент да купи сравнително евтин товар, след което може да му предложите нещо от «тежката артилерия».

Една книга от 10 лева би се продавала много по-лесно от курс за 100 лева.