Една част от технологиите използвани при репродукция

1.Като се използват сепртматозоиди се осъществявяа вътрешна исеминтация

При леки отклонения в движението и централизацията на сперматозоидите на мъжа, спермата се култивира – центрофугира се, централизира се и бива вкарвана с катетър в маточната кухина близо до времето на овулацията. Изискване е маточните тръби на пациентката да са леснопроходими. При проблем в отлъчването на зряла яйцеклетка от яйчника (овулация) може да бъде приложена описаната схема за хормонално стимулиране на овулацията при in vitro оплождането.

2.Спертамтозоида и инрерплазмено инжектиране

При минимално централизиране на сперматозоидите, недостатъчна подвижност, нямащи шанс да оплодят яйцеклетката поради други първопричини, вкл. антитела, във всяка яйцеклетка се инжектира по 1 сперматозоид при класическите процеси на ин витро фертилизацията. При липса на сперматозоиди в семенната течност, специфичните сперматозоиди могат да бъдат взети при биопсия (пунктиране) на тестиса.

3.Относно излюпването на ембриона (Асистиран хетчинг).

Ембрионът притежава обвивка (zona pellucida), и той бива предпазен до неговото “потъване” (нидация), в маточната лигавица. Преди да бъде имплантира в лигавицата, ембрионът трябва да се излюпи от zona pellucida. Има аргументи, че при някои жени тази zona pellucida е по-солидна и ембрионът няма възможност да се излюпи и жената има множество неуспехи с повторения от ин витро фертилизацията. Така преди ембриотрансфера zona pellucida се обработва и се разрушава с лазер, химично или механично, “яйцето се излюпва,” и после то се имплантира в матката.

4.Процесът нма предимламатациоона генетична диагностика.

Когато има спонтанни аборти или няколко неуспешни ин витро опита или родителите имат вече родено дете с наследствени заболявания като Таласемия, Хемофилия и др, и не искат да ги предадат отново в поколението си. При стадий на човешки ембрион (8 клетки), на 3тия ден от оплождането се отнема 1на от клетките (бластомери) на ембриона за генетично изследване. Останалите клетки са мултипотентни и могат да балансират загубата без следствия. Генетичният материал на определената клетка, съответно на ембриона, се подлага на изследване с модерни генетични методи – флуоресцентна in situ хибридизация – FISH, полимеразна верижна реакция – PCR и др .При положение, че не се появят генетични аномалии здравият ембрион се трансферира в матката.