Жега в Софийския трафик

Лятото в София е задушно – сещате ли се за „Summer in the city“ на Джо Кокър. Хубава песен – предава усещане за бавно стичащи се капки пот по врата. Таблото така са е напекло от слънцето, че излъчва 2-3 киловата право в лицето ми.

Задръстването през лятото се усеща най-силно в големия град, дори и с климатик на макс. Сменям няколко станции – тия се наговарят да пускат реклами по едно и също време. Левият крак на съединителя ме боли – коляното де. Интересно, че няма кой знае колко пешеходци – изпокрили са се от жегата сигурно. 33 градуса по Целзий, а като стане 38 какво ще правим?

Та така – да убие човек скуката може прави малко неща в пластмасовата си кола: да слуша радио, да говори по телефона или да се гримира (за жените и някои мъже). Ако е на ти с технологиите, може и да ползва телефона за новини, вицове и полезна информация. Пиенето на кафе в жегата е кофти идея – по скоро студен чай или безалкохолно. Само не се друсайте в трафика по Борис III с пълни чаши. И (по-дяволите) давайте мигач като завивате.