Защо книжарниците днес са празни

Доста често са ми казвали, че повечето от нас се отнасят с пренебрежение към нещата, към които би трябвало да се отнасяме сериозно. Доколко това е вярно, можете да прецените сами. Неоспорим факт е обаче, че винаги, когато човек има свободно време, той все по – рядко прави нещо смислено.

Под „смислено” аз поне разбирам нещо, от което може да се извлече полза. Както добре знаете, много от нас прекарват значителна част от деня, а даже и от денонощието в Интернет и социалните мрежи. А това едва ли е много полезно.

Нещото, което несъмнено носи полза на всички – това са книгите и учебниците. За съжаление, голяма част от книжарниците остават празни, а това е наистина жалко, особено като знаем колко много книги и учебници има там. И излиза, че продавачите имат свободно време за четене. Не е лошо, като се замислите, защото тяхната обща култура неимоверно се повишава.

Така че през свободното си време е полезно за всички да четат. Без значение какви книги харесвате – криминални, приключенски или исторически учебници. Важното е да не похабяваме времето си, правейки неща, които с нищо не са ни полезни.

Това се отнася най – вече за младите хора и учениците, които правят всичко друго, но най – малко от всичко четат. Дори продават своите учебници в борсите, а парите, които вземат за тях, едва ли имат стойност спрямо знанията, които могат да се придобият от четенето на учебниците. Недейте да губите времето си излишно, а го използвайте максимално добре, четенето определено е един от най – добрите начини.

Много от нас се отнасят скептично към четенето като хоби. Но всъщност това е едно от хобитата, които всеки е хубаво да придобие. Знанията, които можете да получите само от около 2 часа на ден, наистина са много!