Защо се отказах от КейбълТЕЛ?

За начало ще обясня накратко сагата с кабелната телевизия в нашия апартамент. Пъвро бяхме към София Кабел, после те станаха ЕстНЕТ и накрая КейбълТЕЛ.

По времето, когато бяхме на София Кабел цената с отстъпка за пенсионер беше една и качеството приемливо за нея. След това се появи ЕстНЕТ и там цената малко се вдигна с отстъпката + такса за втория телевизор. Накрая при КейбълТЕЛ нещата просто минаха всякакви граници.

И така с гордост искам да отбележа като скорошен ексабонат на КейбълТЕЛ неволите ми в последните месеци бяха следните:

1. Цена от 21 лева за 2 телевизора + отстъпка за пенсионер (според мен таксата е много нагла).

2. Нова Телевизия се гледа раздвоено поради неясни за мен причини!

3. Fox Live доста често е на хоризонтални линии, същото се отнасяше и за GTV сега BTV Comedy.

4. Регулярна подмяна на канали без да те уведомяват или питат (според мен некоректно, щом самата фирма има наглостта да иска неустойка при прекратяване на договор).

5. Системна практика канали да се местят от аналогвия ми пакет в цифровия и по този начин да ме изнудват да минавам на цифров пакет за да гледам AXN Sci Fi, MGM и др. Интересно как по времето на ЕстНЕТ нямаше проблеми?!

6. Чашата преля с идиотското обяснение на фирмата за пускането на BTV Cinema, което можете да видите тук. Интересно как знайни и незнайни кабеларки от села и паланки в страната, знайни и незнайни ЕТ-та можаха да пуснат въпросния канал ама видите ли великата „КейбълТЕЛ“ още не?!?! Затруднения имало видите ли?! Списъкът на знайни и незнайни кабеларки, ЕТ-та и прочие, които са пуснали BTV Cinema можете да видите тук.

Аз лично тази фирма, марка и прочие не желая да я ползвам нито да имам вземане даване с нея. Надявам се конкуренцията да роди читавия оператор – дотогава ще търсим и няма да се примиряваме (парите не растат по дърветата).

А който реши да е абонат на КейбълТЕЛ (тук се усмихвам широко и ехидно) да се приготви да къса нерви и да е упорит.

Източник – www.magistrala.net

Магистрала НЕТ е мястото за подпомагане на свободния избор на стоки и услуги в България. Тук всеки може да напише материал за стока или услуга – дали е доволен или не.